Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anvelopele sunt una dintre cele mai importante componente ale unui autovehicul, acestea avand rolul de a asigura aderenta masini la carosabil, oferind astfel mai multa stabilitate si siguranta. De aceea, recomandat este sa se investeasca in anvelope noi, care au o calitate buna si o durata mai mare de viata.

Anvelopele all season reprezinta o solutie pentru soferii care nu doresc sa isi mai bata capul cu schimbarea cauciucurilor odata cu anotimpul. Totusi, calitatea acestui tip de anvelope era una indoielnica, fiind o reprezentare de cauciucuri proaste de iarna sau cauciucuri proaste de vara. Motivul este acela ca anvelopele all season trebuie sa respecte minimum criteriilor impuse fiecarei categorii de cauciucuri.

Totusi, cele mai recente teste au demonstrat ca performantele acestora au fost mult imbunatatite in ultima perioada, ridicandu-se la nivelul celor specializate. Prin urmare, unele dintre anvelopele care au fost supuse testelor au demonstrat o aderenta similara celor de iarna, in timp ce altele o aderenta similara cauciucurilor de vara.

Top 5 anvelope all season 2021

In general, autovehiculele noi, care abia ies pe poarta fabricii sunt echipate cu anvelope all season, mai ales schimbarea dotarilor nu poate fi facuta in fiecare anotimp. Astfel ca acestea sunt pregatite pentru a rula pe orice fel de carosabil, insa de preferat nu unul care sa fie supus unor temperaturi extreme.

Fiind foarte versatile, acestea au castigat popularitate si in randul soferilor obisnuiti, cu toate ca performantele initiale nu erau spectaculoase. In prezent, insa, aceste rezultate s-au imbunatatit, urmatoarele 5 tipuri de cauciucuri reprezentand topul anvelopelor all season 2021.   

5. Debica Navigator 2 MS 195/65 R15 91T

Cele mai citite articole

Aceste anvelope sunt un tip standard, dedicate autoturismelor mici si medii, care au dovedit o aderenta foarte buna pe drumuri de orice fel. Pe langa faptul ca aceste anvelope au fost testate, acestea au primit o multime de aprecieri si din partea utilizatorilor.

4. Nexen Nblue 4 Season 185/65 R15 88T

Un tip de anvelope all season care sunt potrivite oricarui buget, acestea sunt foarte silentioase, iar raortul calitate- pret al acestora este unul dintre cele mai bune. Desi sunt anvelope standard, acestea sunt foarte apreciate, facand fata oricaror provocari, indiferent de temperatura.

3. Sailun Atrezzo 4Seasons 205/55 R16 91H

Sunt anvelope mari, destinate autoturismelor conventionale, care au o adereant mare la suprafetele umede, fiind incadrate in clasa C. In plus, marcaul M+S afirma ca are aceleasi performante pe zapada si pe noroi.

2. BF Goodrich G-Gripp All Season 2 205/55 R16

Aceste anvelope au fost realizate astfel incat sa ofere performant, eficienta si o aderenta foarte buna, reducand totodata riscul de acvaplanare. Acestea sunt incadrate la clasa B in ceea ce priveste aderenta oferita la suprafetele umede.

1. Michelin CrossClimate 205/55 R16 94V XL

Anvelopele Michelin sunt recunoscute pentru calitatea lor, insa in cazul celor all season, producatorul a performat foarte mult, cauciucurile Michelin all season fiind printre cele mai bune anvelope. Acestea au inregistrat o performanta de clasa A la aderenta pe suprafete umede, fiind potrivite masinilor medii sau mari, ori chiar masinilor sport.

Cele mai citite articole