Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

O schimbare la care tot mai mulți oameni apelează este modificarea sistemului de iluminat clasic cu unul inteligent, pe fondul obținerii unui consum optimizat al energiei. 

Având în vedere evoluția prețurilor la energie, clienții devin tot mai interesați de soluțiile care asigură o reducere a consumului de electricitate, fără să-și compromită nivelul de confort. În plus, ei au devenit mult mai prudenți, analizând orice aspect, de la cat costa un kWh in 2022, oferta lor actuală, până la comportamentul lor de consum în locuință. De aceea, se observă astăzi un interes tot mai pronunțat al clienților în ceea ce privește găsirea unor soluții care să le asigure facturi mai mici la energia electrică.

Datorită evoluției tehnologice, sistemul de iluminat inteligent reprezintă o soluție care oferă numeroase beneficii legate de consumul de energie, permițând un control total asupra dispozitivelor de iluminat dintr-o locuință.

Ce avantaje prezintă iluminatul inteligent într-o locuință?

Costuri reduse

Cele mai citite articole

Principalul avantaj furnizat de implementarea unui sistem de iluminat inteligent îl constă reducerea costurilor la energie electrică. Datorită faptului că un astfel de sistem funcționează pe bază de senzori, sursele de iluminat se aprind doar atunci când este detectată prezența în încăpere sau când solicită utilizatorul acest lucru printr-o comandă. Iluminatul inteligent asigură o calitate optimă a luminii, însă la un cost mult mai mic.

Confort și siguranță sporită

Dincolo de aspectul financiar, iluminatul inteligent asigură un confort și o siguranță sporită datorită posibilității de control total al luminozității. Făcând setări de intensitate și culoare după preferințele personale, acest lucru va contribui la obținerea unui nivel înalt de confort ambiental. În plus, în momentele în care ești departe de casă, iluminatul inteligent te poate ajuta și din perspectiva securității. Practic, poți programa aprinderea luminilor pentru un timp prestabilit, cu scopul de a induce prezența în locuință.

Sprijinirea sustenabilității

Multe dintre sistemele moderne de iluminat funcționează în baza becurilor LED, acestea garantând un consum mic de energie, dar și un impact redus în ceea ce privește mediul înconjurător. Astfel de becuri nu au substanțe toxice cum ar fi mercurul sau plumbul și au o rezistență ridicată la șocuri, reprezentând una dintre cele mai bune opțiuni care contribuie semnificativ la:

  • reducerea nivelului de carbon;
  • susținerea sustenabilității.

Delimitarea inteligentă a spațiului

Cu ajutorul sistemului de iluminat inteligent, în locuință se poate face o delimitare inteligentă a spațiului prin intermediul luminozității, astfel încât estetica încăperii să fie una cu totul deosebită. Așezând strategic corpurile de iluminat, pot fi obținute diverse efecte care să încadreze frumos fiecare element din încăpere cu scopul de a crea un efect vizual plăcut și o atmosferă ce îndeamnă la confort și bunăstare.

Cele mai citite articole