Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Care sunt avantajele aduse de investitia la bursa?

Persoanele care vor sa investeasca la bursa, trebuie sa stie ca investitia pe piata bursiera necesita invatare, rabdare si prudenta, dar si un curs investitii. Posibilitatea de a castiga sau de a pierde banii este destul de evidenta. Asadar, iata cateva avantaje inainte ca cineva sa se decida sa investeasca pe aceasta piata

Avantajele investitiei pe piata bursiera

Bursa este o organizatie care dispune de o platforma sistematizata si ordonata, unde clientul poate monitoriza in permanenta situatia economica a fiecarei companii.

Iata cateva avantaje care trebuie sa se ia in considerare.

Este o oportunitate de investitie care poate genera castiguri economice reprezentative, in comparatie cu alte mijloace, atata timp cat este realizata intr-un mod tehnic si inteligent.

Atunci cand se investeste la bursa, este foarte greu sa se pierda intreaga investitie, deoarece se investeste in companii relativ potrivite si solide, ale caror actiuni nu sunt cotate la bursa degeaba.

Cele mai citite articole

Acesta ofera o gama larga de modalitati de investitii, prin care se poate alege cea care se potriveste cel mai bine nevoilor. Acesti termeni se mai numesc si instrumente de investitii. Principala caracteristica care se cauta in investitia initiala este mentinerea sau cresterea valorii acestora.

Investitorul pe piata bursiera are posibilitatea de a alege tipul de instrument financiar care i se potriveste cel mai bine pentru a cumpara, astfel ca trebuie sa evalueze anumite variabile, cum ar fi: suma initiala disponibila pentru a investi, obiectivul fondurilor sale de investitii, gradul de risc pe care doreste sa si-l asume si timpul in care se poate lipsi de investitie pentru a dispune de ea.

Aceasta permite investitorului de pe piata de capital sa faca parte din economia reala, adica, daca exista un sector economic atractiv cu perspective de crestere, persoana interesata sa investeasca poate accesa aceasta piata de capital fara a fi implicata in aceasta activitate obisnuita.

Investitorii de pe piata bursiera, care contribuie cu banii lor, permit companiilor sa se dezvolte in schimbul unui randament. In cazul in care ambele parti sunt favorizate. Investitorii participa la economia reala, iar companiile sunt finantate la cel mai mic cost.

Atunci cand  se cauta companii pentru a investi pe piata bursiera, nu este nevoie ca cineva sa fie in asteptare pe tot parcursul investitiei. Deoarece nu trebuie se  lase economiile in suspans, ci este nevoie de un timp prudent pentru a mentine si a creste valoarea investitiei.

Cele mai citite articole