Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alegerea parfumului: o declarație pentru tine și pentru cei care te înconjoară

Parfumul nu se asortează ținutelor, ci personalității tale. De aceea, el devine cel mai important accesoriu din arsenalul tău de frumusețe. Citește în continuare sfaturile noastre pentru găsirea parfumului care te învăluie de la primele până la ultimele note ce îi definesc identitatea.

Cum alegi parfumul potrivit pentru personalitatea ta?

Mulți parfumieri sunt de acord că este mai greu să alegi parfumul potrivit decât este pentru ei să îl creeze.

Ce înseamnă asta pentru tine?

În primul rând, înseamnă că ar trebui să abordezi acest proces cu răbdare. Nu este de ajuns să miroși parfumul o singură dată, în grabă. Aromele trebuie studiate, înțelese, au nevoie de timp să se dezvăluie și să se adapteze pielii tale. Nu te grăbi să achiziționezi cea mai recentă lansare sau cel mai interesant recipient și nu te lăsa sedus de vitrinele colorate și strălucitoare.

În al doilea rând, este în interesul tău să reziști tentației de a cumpăra anumite parfumuri doar pentru că sunt în tendințe. Desigur, nu trebuie să eviți pentru totdeauna această secțiune, dar nu îți ghida alegerea doar după denumirile pe care le auzi în reclame sau social media. Acest sfat este valabil mai ales într-o perioadă în care tendințele apar și dispar peste noapte, fără să aibă o bază solidă.

Ca să găsești parfumul care ți se potrivește, pornește de la aromele care și-au câștigat renumele de-a lungul timpului. Pe lângă cele cunoscute publicului larg, vei descoperi și o categorie apreciată de cunoscători, de la creatori care și-au pus amprenta în istoria parfumurilor de designer. Issey Miyake, autoproclamat designer de haine, nu de modă, a creat în 1992 primul parfum floral acvatic pentru femei, considerat extrem de purtabil, elegant și care s-a dovedit a fi atemporal. Designerul japonez și-a pus amprenta asupra întregului concept L’Eau d’Issey, de la notele care îl descriu, la nume, designul sticlei și campaniile de prezentare. Lumea parfumurilor include multe surprize care așteaptă să fie descoperite.

Cele mai citite articole

Odată ce ai trecut de aceste etape, urmează partea cea mai grea, dar și cea mai frumoasă. Concentrează-te pe găsirea unor arome care simți că te reprezintă, care comunică lumii exact ceea ce îți dorești. Parfumul este puternic asociat imaginii, parfumul evocă emoții, senzații, are puterea să scoată la iveală atributele tale feminine și masculine, în egală măsură. Abordează procesul de alegere a parfumului cu deschidere și curiozitate. Nu te lăsa constrâns de stereotipurile de gen.

Cum faci parfumul să reziste?

După ce ai reușit să descoperi parfumul care se potrivește cel mai bine în povestea ta, vrei să te bucuri de el la adevăratul său potențial.

  • Hidratează pielea ca să îi dai parfumului preferat toate șansele să își dezvăluie notele și să reziste pentru mai mult timp. Poți chiar să utilizezi o cremă care are aceeași esență ca să maximizezi efectul.
  • Folosește căldura pielii pentru a crește intensitatea. Punctele puternic vascularizate, precum încheietura mâinii, gâtul, zona din spatele urechii și partea interioară a cotului, sunt ideale pentru pulverizarea parfumului.
  • Nu freca zona în care aplici parfumul. Acesta este un obicei perpetuat în mod nefericit, care îi distruge structura și îi slăbește rezistența.
  • Depozitează sticla de parfum ținând cont de condițiile de temperatură, lumină și umiditate.

Când este momentul să schimbi parfumul?

Pe lângă asocierile clasice cu anotimpurile și evenimentele sau durata de viață a unui parfum, schimbarea acestuia este strâns legată și de evoluția ta interioară.

Odată cu trecerea timpului, acumularea de noi experiențe, modificarea stilului de viață sau a felului în care te raportezi la tine și la cei din jur, apare nevoia de actualizare a stilului personal. Poate că simți nevoia unor note mai intense, arome artistice sau creații complexe care te duc în direcția parfumurilor de nișă. Frumusețea este că ai tot timpul ceva nou de descoperit despre tine și despre parfumurile care îți accentuează personalitatea atunci când sunt alese cu atenție.

Parfumul este arma secretă care te poate face să te simți mai puternic, mai frumos, mai încrezător. Parfumul comunică, seduce și îți urmărește evoluția. Depinde de tine ce vrei să dezvălui, dar asigură-te că o faci cu intenție și emoție.

Sursă foto: pexels.com

Cele mai citite articole