Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Contextul social a fost mereu cel care a dictat anumite direcții în viață și care a schimbat trasee, în bine, de foarte multe ori. Munca de acasă este un lucru obișnuit pentru mulți cei care au cunoscut avantajele și au preferat să își schimbe viața. 

Dacă încă ești în dubii în această privință, poate că rândurile următoare ar putea să te ajute să iei mai ușor o decizie pentru viitorul tău.

Cum să găsești echilibrul între viața profesională și cea privată, cu munca remote

1. Scapi de trafic

Jobul ce presupune munca la birou de la 9 la 5 implică și drumul până acolo. De cele mai multe ori, acest drum înseamnă mai exact trafic și nervi, pe care nu îi poți controla în mod adecvat.

Un avantaj pentru cei care muncesc de acasă este faptul că scapă de traficul infernal de dimineață și seara, iar tu poți cântări acest lucru atunci când te decizi să aduci munca de la birou, acasă.

2. Mai mult timp cu familia

Muncind de acasă înseamnă să petreci mai mult timp cu familia. Cum poți face acest lucru, te întrebi? Este foarte simplu! Dacă începi munca la ora 9, acest lucru înseamnă că ora petrecută în trafic până la birou o poți câștiga negreșit, bucurându-te de micul dejun relaxat, alături de cei dragi ție.

Cina poate fi și ea programată la o ora decentă, nu după statul în trafic și gândurile către casă la cei dragi care te așteaptă la masă. Și iată cum așa poți câștiga mai mult timp cu familia, găsind un echilibru între muncă și casă, așa cum este și firesc.

3. Poți găti la orele prânzului

Jobul remote permite mult mai multe lucruri, pe care de altfel le-ai fi pierdut stând la birou. De exemplu, atunci când servești prânzul, poți pregăti chiar tu masa, la tine acasă, în liniște și pace.

Poate că, la fel ca și colegii tăi, comandai prânzul sau îl săreai pentru a pregăti lichidul pentru țigara electronică fără nicotină, în timpul liber, de exemplu. Cu munca de acasă, este foarte simplu să gătești sănătos și să savurezi prânzul în liniște.

4. Te poți relaxa în momentele potrivite

Pauza de masă poate fi împărțită în două: câteva minute pentru a servi prânzul și alte câteva momente pentru o mică relaxare. Dacă îți place să citești sau să meditezi pentru a te destresa, poți face acest lucru acasă, când activitățile de la muncă nu sunt atât de intense.

Sigur, este important să respecți orele de muncă, însă când vine pauza de masă, te poți bucura de ea și altfel, căutând cele mai bune metode de deconectare, chiar dacă doar pentru câteva clipe.

5. Confortul căminului, benefic pentru sănătatea mentală

Munca de acasă a schimbat multe vieți, iar studiile în această direcție au subliniat în repetate rânduri beneficiile jobului de la distanță. Confortul de acasă nu se compară cu mediul de la birou, este clar acest lucru. 

Micile tabieturi se pot desfășura fără probleme la biroul de acasă, de exemplu. În plus, nu trebuie să fii la costum și cravată pentru a-ți desfășura activitățile din camera de zi, așa că, lucrurile sunt clare în această privință.

Așadar, nu ar trebui să îți fie greu să iei o decizie cu privire la munca de acasă, în schimbul celei de la birou. Chiar și așa, poți interacționa oricând dorești cu colegii tăi, optând pentru modul hibrid de lucru, cu câteva zile la birou, pentru o perioadă de acomodare cu noul peisaj.

Sursă foto: Pexels.com