Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Risipa alimentară este o problemă cu care ne confruntăm cu toții, la un anumit nivel. Și deși pe noi poate nu ne afectează atât de tare,  la scară largă, implicațiile sunt destul de serioase. Mergem la supermarket, cumpărăm alimente și produse cu care plănuim sa gătim mese copioase , însă uneori, din diverse motive precum lipsa timpului sau depozitarea neadecvată, acestea ajung să se strice si suntem nevoiți să le aruncăm. Acest lucru reprezintă o adevărată problemă, atât din punct de vedere al cantității enorme de mâncare care ajunge la gunoi, cât și din punct de vedere al cheltuielilor exagerate, care pot fi evitate. Multe alimente pot fi refrigerate, astfel prelungindu-și durata de consum. În rândurile ce urmează, îți vom spune care sunt câteva dintre alimentele ce pot fi păstrate în frigider pentru a rămâne proaspete o perioadă mai lungă de timp și astfel, pentru a te ajuta să diminuezi cât mai mult risipa alimentară a familiei tale. 

Ce alimente își păstrează mai bine proprietățile în frigider? 

1. Ouăle – în unele țări din Europa, inclusiv în țara noastră, înainte de a ajunge pe rafturile supermarket-urilor, ouăle trec printr-un proces de spălare în ferma de proveniență. Acest lucru duce la distrugerea stratului lor natural protector, care impiedică contaminarea cu bacterii, astfel necesitând depozitarea în frigider, pentru a se păstra mai bine o perioadă mai îndelungată. Există totuși țări în care acest proces de spălare nu se aplică, astfel că ouăle pot fi păstrate și la temperatura camerei, fără riscuri suplimentare. 

2. Brânzeturile – contrar cunoștințelor colective, brânzeturile nu se depozitează în pungi de plastic în frigider sau în caserole etanșe. Specialiștii recomandă ca brânzeturile să fie împachetate în hârtie cerată sau de copt, deoarece acestea permit alimentului să respire și încetinesc uscarea acestora. Așa că alege din gama de brânzeturi de la Auchan produse de bună calitate, de care să te bucuri mai mult timp, acum că ai aflat cum le poți depozita în siguranță. 

3. Nucile – diversele tipuri de nuci sunt o sursă bogată de nutrienți și uleiuri naturale, însă păstrate la temperatura camerei pentru o perioadă lungă de timp, acestea pot râncezi, pierzându-și gustul bogat și proprietățile. De aceea, cel mai bun mod de depozitare a nucilor este în frigider, într-un recipient ermetic, unde pot fi păstrate până la 1 an de zile. 

Cele mai citite articole

4. Untul – o practică comună este aceea de a păstra untul în recipient special, pe blatul de bucătărie, astfel este gata de folosit și întins pe pâine oricând. Însă acest lucru nu este neapărat indicat, datorită faptului că după câteva zile, acesta poate râncezi și își poate schimba gustul. Așadar, păstrează untul în frigider și scoate înainte de a pregăti masa cantitatea de care ai nevoie. În plus, poți profita de promoțiile de 16 ani Auchan și poți achiziționa alimentele necesare unor mese gustoase la prețuri mai mici!

5. Fructele și legumele – regula se aplică tuturor fructelor și legumelor zemoase, din care ai putea eventual stoarce suc. Refrigerarea acestora le păstrează umiditatea și prospețimea pe o perioadă mai îndelungată. Există, bineînțeles, și legume sau fructe care nu au ce căuta în frigider, precum cartofii, ceapa, bananele sau avocado. 

Acestea fiind spuse, sperăm că de aici înainte vei ține cont de micile noastre sfaturi și că acestea te vor ajuta nu numai să reduci risipa alimentară, ci și să faci o mică economie pe termen lung. 

Sursa foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!