Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 accesorii pentru casă care îți pot transforma locuința, cu investiții minime

Când vrei să schimbi stilul interiorului casei tale, dar nu ai timp sau energie pentru o renovare îndelungată și temeinică, îți vin în ajutor tot felul de decorațiuni și accesorii. Detaliile decorative sunt cele care determină în primul rând impresia pe care casa ta o va avea asupra ta și a oaspeților tăi. Ce accesorii să alegi pentru a schimba și reîmprospăta complet interiorul apartamentului tău, într-un mod ușor și ieftin?

O briză de amintiri pe pereți

Pereții sunt de obicei cel mai mare spațiu pentru decorațiuni. Iar variantele de compoziții pe care le poți crea pe ei sunt practic nelimitate. Când agăți fotografii și tablouri, acordă atenție nu numai artei în sine, ci și ramelor în care încadrezi decorațiunile. Interiorul elegant va fi decorat perfect cu rame ornamentale negre sau aurii. Pentru o cameră în stil boho, alege o compoziție dintr-un cadru complet diferit și atârnă între ele un tapet sau un prinzător de vise.

Indiferent de stilul picturilor sau fotografiilor tale și de încadrarea lor, nu uita să nu exagerezi cu numărul lor. Dacă pereții întregi sunt acoperiți cu ornamente, camera poate deveni copleșitoare și decorațiunile individuale nu vor mai fi vizibile.

Iluminare neobișnuită

Fără lămpi acasă, nu te poți bucura de un apartament confortabil. Prin urmare, caută un lampadar care să fie neobișnuit și care se potrivește cu stilul casei tale. Cele mai bizare sunt modelele moderne care arată ca, de exemplu, o masă fără formă, colorată sau un model răsucit în unghiuri diferite. Lămpile contemporane surprind prin formă și culoare, așa că poți opta pentru unele multicolore, care să atragă atenția. De asemenea, îți pot fi pe plac lămpile de perete în formă de animale, plante, fructe, din sute de pietre sau în modelele originale.  

Perne decorative

Pernele decorative sunt completarea perfectă pentru sufragerie, dormitor și chiar și terasă – vor fi decorul perfect pentru o cameră pentru oricine apreciază nu numai frumusețea articolelor lor, ci și utilitatea lor. Pernele sunt unele dintre acele accesorii care au o reală întrebuințare și sporesc confortul tău. În plus, vin în nenumărate culori și forme și într-o varietate de dimensiuni, texturi și finisaje. Le poți asorta cu ușurință la interiorul tău, indiferent de stilul în care dorești să le aranjezi!

Cele mai citite articole

Atunci când amenajezi un dormitor, alege perne decorative care se potrivesc cu cuvertura de pat, pentru a le asorta într-un singur stil și în culori complementare. 

La fel ca și mobilierul, decorațiunile pe care le vei folosi pe o terasă ar trebui să fie rezistente la intemperii. Prin urmare, atunci când alegi perne care îți vor decora balconul sau grădina, merită să alegi materiale impermeabile și rezistente.

Vaze de diferite forme

Nu există nimic ca florile vii, iar acestea vor arăta cel mai bine în vaze originale, neobișnuite. Ce zici de o vază care arată ca un bust al unei femei sau al unui bărbat? O plantă va semăna atunci cu părul unei astfel de figurine. Vaza de porțelan poate avea și forma unor tuburi legate între ele. O vază care arată ca o ceașcă așezată una peste alta va fi un decor grozav. La modă sunt și vazele de sticlă care arată ca un bec, o pungă de hârtie, un cufăr, un pahar sau o sticlă.

Un accesoriu viu

Plantele in ghiveci sunt decorațiunile care vor însufleți (la propriu!) orice încăpere. Nu numai că sunt frumoase, dar gama largă de modele disponibile le va oferi în plus un caracter individual, potrivind fiecare floare cu decorul casei tale.

Atunci când cumperi plante, ar trebui să fii întotdeauna atentă dacă acestea vor avea condițiile potrivite în camera în care intenționezi să le plasezi. De asemenea, ar trebui să îți amintești că, dacă ai animale de companie, trebuie să alegi plante care nu sunt otrăvitoare și nu vor reprezenta o amenințare pentru ele.

Cele mai citite articole