Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
banner
banner

Fatada casei are rol protector, dar si un puternic impact in ceea ce priveste estetica. Din acest motiv este necesar sa alegi materiale speciale pentru realizarea fatadelor, de calitate, care sa ofere durabilitate si rezistenta. Iata care sunt cele mai bune metode de placare a fatadei pentru casa ta, care vor avea proprietatea de a-ti transforma casa in una cu adevarat de vis.

Placari cu travertin pentru fatada

Travertinul este unul dintre cele mai potrivite materiale ce pot fi folosite pentru a placa fatadele. El ofera o rezistenta foarte buna la socuri mecanice si la intemperii, in ciuda faptului ca este o piatra calcaroasa. Pentru a te bucura de materiale de calitate poti alege placile pentru fatada din travertin de la Piatra Online, pentru ca acest magazin ofera solutii speciale de acoperire cu piatra naturala de calitate, care asigura aspectul si functionalitatea fatadelor. 

Travertinul poate fi folosit atat sub forma lucioasa, chituit si lustruit, cat si nechituit si nelustruit, cu micile goluri naturale prezente pe suprafata. Acestea vor oferi casei un usor aer rustic si nu vor pune probleme la nivel de curatare. Suprafetele din travertin se pot curata cu usurinta, chiar si daca sunt folosite in mediul exterior, iar acest lucru este demonstrat adesea de folosirea travertinului pentru placarea teraselor, acolo unde nivelul de trafic si de murdarie poate fi ridicat. 

Placarea fatadei cu marmura

Marmura este un material foarte elegant si in ciuda pretului usor mai ridicat, aceasta ofera suprafete cu adevarat unice, gratie carora casa ta va arata minunat. Marmura este deosebit de potrivita in contextul amenajarilor caselor moderne, acolo unde detaliile arhitecturale implica elemente constructive ce trebuie evidentiate intr-un mod cat mai placut. 

Marmura se regaseste in mai multe variante de culoare, astfel ca daca doresti o fatada pentru o casa in stil scandinav sau mediteranean, poti opta pentru nuante de alb. De asemenea, daca vrei o casa unica, speciala prin aspect, poti opta pentru marmura neagra sau verde. 

Nu trebuie pierdute din vedere nici nuantele suave de roz sau bej, care pot pune in valoare orice tip de fatada si care se potrivesc perfect in contextul contrastelor speciale cu elemente de amenajare de granit. 

Fatade din granit

Granitul este una dintre cele mai dure roci naturale, iar fatadele realizate cu ajutorul acestui material sunt deosebit de rezistente. Granitul, datorita aspectului sau de tip sare si piper, va oferi unele dintre cele mai importante detalii vizuale casei tale. 

banner
banner

Granitul poate fi folosit de asemenea si pentru pardoseli sau glafuri, astfel ca poti opta pentru o amenajare totala a fatadei locuintei si a elementelor adiacente acesteia. 

Chiar daca pare usor mai scump, granitul este un material care rezista foarte bine de-a lungul timpului. Aceasta durabilitate te ajuta sa nu mai ai nevoie de alte materiale sau de reparatii frecvente la nivelul fatadei, tot ce va trebui sa faci este sa te ocupi de mentenanta specifica a acesteia, care implica spalarea si curatarea, ceruirea si impermeabilizarea. 

Fatadele din piatra naturala ajuta foarte mult la pastrarea intacta a locuintei, fara ca aceasta sa fie afectata de factorii exterior. Placarile fatadelor cu piatra naturala sporesc eficienta termica a unei cladiri, pastrand o senzatie placuta de racoare vara si o temperatura constanta la interior iarna.

De asemenea, piatra naturala nu lasa apa sa se infiltreze in structura de beton, mai ales daca in prealabil, inainte de instalarea fatadei a fost aplicata si o hidroizolatie, care sa protejeze zona fundatiei si a soclului.  

Piatra naturala ofera asadar avantaje notabile la nivel de realizare a fatadelor, iar din acest motiv tot mai multi beneficiari opteaza pentru acest material de acoperire pentru locuintele lor. 

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!