Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fructele de catina: retete, proprietati, beneficii

Toata lumea stie ca fructul de catina este extrem de util sanatatii umane. Nu e de mirare ca a fost mult timp folosita in medicina populara rusa. Ea ajuta la tuse si raceli. Prin urmare, oamenii au numit catina fruct minune. Planta merita toate aceste epitete magulitoare, deoarece contine multe substante nutritive si vitamine. Aici pot fi gasite mai multe produse pe baza de catina.

Beneficiile pe care le ofera catina

Fructele acestui copac rezistent la frig contin o multime de vitamine. In primul rand, este vorba de caroten si derivati, B1, B2, C, K, E si PP.  Mai contin o cantitate mare de flavonoizi si acizi organici si grasi utili (oxalici, tartrici, malici, folici, linoleici, oleici). Taninurile, compusii care contin azot, fier, mangan si bor au un efect pozitiv asupra organismului. 

Uleiul este extras din fructe rosii, care este utilizat pe scara larga in medicina si cosmetologie. Sucul de catina, datorita tratamentului termic minim in timpul productiei, pastreaza toate proprietatile fructelor de padure proaspete. 

O inghititura de catina: proprietati utile

Cele mai citite articole

Pentru a vindeca tusea, trebuie sa se bea sucul acestor fructe cu miere. Infuzia de catina va compensa lipsa vitaminelor si va ajuta la anemie. Uleiul serveste ca un instrument excelent impotriva arsurilor. 

bine, pentru ce este sucul de catina? Intareste sistemul imunitar. In plus, este perfect saturat: intr-o suta de grame contine 82 de calorii. Datorita continutului ridicat de fier, nivelul hemoglobinei si al celulelor rosii din sange creste.

Catina in dieta copiilor mici

In ciuda beneficiilor general acceptate ale fructelor, acestea ar trebui sa fie date cu atentie copilului, mai ales ca o prima masa. Culoarea portocalie stralucitoare a boabelor ii va atrage imediat, dar fructele pot genera alergii. Sucul proaspat va avea un impact negativ asupra sistemului digestiv al acelor copii care sufera de aciditate ridicata sau au probleme cu ficatul si vezica biliara. 

Prin urmare, este important sa fie intrebat medicul pediatru inainte de a-i administra copilului catina. Cei mai multi copii pot consuma catina in diverse forme inca de cand incep diversificarea, iar parintii trebuie doar sa se asigure ca aleg varianta potrivita pentru ca cel mic sa nu se inece. 

Cele mai citite articole