Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Renovarea unei bucătării, fie că stai la bloc sau la casă, necesită un buget demn de luat în seamă. Deoarece ai nevoie de această încăpere unică în fiecare zi, am selectat pentru tine câteva sfaturi oferite de specialişti pentru a lua, încă de la început, cele mai bune decizii. 

Dacă a trecut cam mult timp de la ultima renovare a bucătăriei, cu siguranţă vei avea asta în plan pentru viitorul apropiat. Însă, înainte de a contracta o echipă de meseriaşi sau să te apuci chiar tu de treabă, trebuie să ştii exact ce este de făcut. 

Realizarea unui plan bine pus la punct te poate ajuta să obţii exact rezultatul pe care ţi-l doreşti şi, de asemenea, să nu te îndepărtezi prea tare de bugetul stabilit. Aşadar, iată câteva din sfaturile specialiştilor de care este bine să ţii cont atunci când îţi renovezi bucătăria:

  1. Pune la punct un plan detaliat

Oricât de mare ar fi nerăbdarea de a începe renovarea, nu te apuca să scoţi chiuveta veche sau să arunci frigiderul până când nu ai pus la punct un plan. Acesta nu doar că te va ajuta să îţi faci o idee asupra costurilor finale, dar te va şi ajuta să te organizezi cât mai bine, astfel încât lucrurile să meargă cât mai lin. Etapa de planificare este, totodată, şi cea de documentare, importantă mai ales dacă ai de gând să modifici structura încăperii. Acum poţi face verificările online pentru a descoperi costurile care te aşteaptă. Este momentul ideal pentru a evalua care sunt lucrurile care trebuie înlocuite și care sunt cele ce pot fi recondiţionate/actualizate. 

De exemplu, dacă ai o centrală termică destul de veche, care nu mai dă același randament ca la început, cel mai bine este să arunci o privire pe ofertele cu centrale termice ale magazinelor specializate. Însă, dacă mobilierul tău de bucătărie este în stare bună, dar simți totuși nevoia de a face o schimbare, poți apela la câteva trucuri simple și accesibile: fie schimbi cu totul ușile dulapurilor, fie le vopsești chiar tu acasă cu o vopsea specială, pentru a le schimba ori reîmprospăta culoarea. 

  1. Schimbarea instalațiilor sanitare și electrice

Cele mai citite articole

Deoarece siguranța este mai presus de toate, verificarea ori schimbarea instalațiilor electrice și sanitare trebuie să fie o prioritate. Te sfătuim să apelezi la serviciile unor meșteri autorizați, atât pentru verificare, cât și pentru orice schimbare este necesară. Nu este un aspect la care să te zgârcești, așa că este indicat să cauți cei mai buni profesioniști în domeniu. În cazul în care lucrările efectuate nu sunt conforme, riscurile sunt suficient de mari pentru a-ți dori să eviți cu orice preț.

Așadar, apelează la specialiști pentru a verifica ambele instalații și pentru a face schimbările necesare, astfel încât să știi că atât casa, cât și voi, sunteți în siguranță. 

  1. Alege un design pentru noua ta bucătărie 

Nu a existat niciodată o perioadă mai bună decât cea din prezent din punct de vedere al designului interior. Azi poți găsi pe piață produse pentru absolut toate gusturile și, mai ales, toate bugetele. Însă, întâi de toate, trebuie să începi cu pereții. Indiferent cât de performantă este hota de bucătărie, dacă în casa ta se gătește zilnic, atunci cu siguranță pereții tăi au nevoie de un refresh. Poți opta pentru o vopsea lavabilă într-o culoare diferită, pentru un tapet creat special pentru bucătărie sau doar să-i cureți și să aplici un strat din aceeași culoare, pentru împrospătare. 

Gresia și faianța, pe de altă parte, sunt un subiect ceva mai delicat. Dacă vei dori schimbarea acestora, trebuie să te pregătești pentru un efort ceva mai mare. Atât din punct de vedere financiar, cât și al timpului, acestea sunt destul de costisitoare. Ține cont de faptul că, pe lângă toate materialele necesare, costul manoperei este unul semnificativ. În plus, pentru schimbarea acestora este necesară eliberarea completă a bucătăriei pentru câteva zile. 

Deși orice renovare te solicită semnificativ, atunci când te pregătești temeinic înainte de a lua orice decizie, rezultatul va face ca toate lucrurile mai puțin fericite să dispară. Apucă-te de treabă și păstrează-ți mereu în minte imaginea finală pe care o vrei pentru bucătăria ta.
Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole