Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TOP 3 motive pentru care Djokovic se va impune la US Open 2023

Ediția din 2023 a celebrului turneu american de tenis pe suprafață hard, US Open, are un favorit cert, pe tabloul masculin. Novak Djokovic este văzut atât de către experți, cât și de majoritatea fanilor tenisului drept sportivul cu șanse uriașe de a transfera trofeul în propria sa vitrină. Djokovic are o mulțime de motive să se considere îndreptățit la statutul de favorit, iar în cele ce urmează vei putea să descoperi care sunt cele mai importante și solide trei argumente în favoarea unui succes al sportivului din Serbia.

De ce Djokovic este favorit clar la cucerirea US Open 2023

Este în forma carierei

Djokovic a câștigat deja două turnee de Grand Slam în 2023, respectiv Australian Open și Roland Garros. La data la care a fost scris acest articol, sârbul încă se afla în competiție pentru un succes și la Wimbledon. Anul 2023 i-a adus, deci, o mulțime de succese istorice marelui campion ajuns la vârsta de 36 de ani. 

El se află într-o formă fizică de invidiat, iar mental pare mai tare decât oricând. Astfel, parcursul său în cadrul turneului American are toate șansele să fie deosebit de lung și chiar încununat cu trofeul, în data de 10 septembrie, când are loc ultimul act.

Nole aleargă după noi recorduri 

Înainte de finalul Wimbledon 2023, Djokovic avea deja 23 de titluri de Grand Slam. El a devenit, cu ocazia cuceririi Roland Garros, cel mai de succes tenismen în acest tip de turnee, depășindu-l pe Rafa Nadal. Djokovic vrea să își extindă colecția de succese în cadrul turneelor de Grand Slam.

Cele mai citite articole

Din acest motiv, poți avea certitudinea că va fi extrem de motivat să câștige și US Open. Djokovic a mai câștigat turneul de la Flushing Meadows doar în 2011, 2015 și 2018. Această statistică îl neliniștește pe sârb, care vrea să pună punct pauzei de cinci ani și să cunoască din nou gustul succesului pe pământ american.

Sârbul este favoritul cert al bookmakerilor

Cota lui Djokovic la câștigarea turneului este de 1,91. Deși este o cotă tentantă pentru orice parior, aceasta este cea mai mică oferită unui sportiv înscris în competiția masculină. Prin comparație, Carlos Alcaraz are cota 3,50, deși este campionul en-titre și se află și el într-o formă destul de bună. 

Dacă ai încredere în Djokovic sau în unul dintre ceilalți tenismeni de top, pariază acum pe US Open – Daniil Medvedev, sportivul rus în vârstă de 27 de ani, are cota 4,50, în vreme ce australianul Nick Kyrgios este cotat cu 9,00. Așadar, aceștia sunt departe de Nole, în viziunea caselor de pariuri. 

În concluzie, multiplul campion Novak Djokovic este favorit să câștige și cea de-a 143-a ediție din istorie a US Open. Turneul fondat în anul 1881 nu este printre preferatele sârbului, care l-a câștigat doar de trei ori în carieră, însă acesta pare mai decis decât oricând să își treacă în palmares ediția din 2023. Mizează și tu acum pe Nole și profită de cota oferită de către bookmakeri, înainte de modificările care pot apărea până la startul turneului, dar și pe parcursul acestuia.

Sursa foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole