Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ești fotograf? Cum să te pregătești pentru un drum lung: sfaturi utile

Ești pasionat de arta fotografică și vrei să te bucuri de hobby-ul tău la fiecare călătorie? Îți prezentăm în continuare cele mai importante detalii despre echipamentul foto pe care să-l iei cu tine pentru un drum lung și cum să folosești accesoriile potrivite, ca să faci poze reușite, oriunde te poartă pașii de drumeție. 

Ce echipamente foto să iei cu tine în călătorie

Realizează o listă cu echipamente foto pentru vacanță. Ia în considerare restricțiile de spațiu, pentru că nu vei putea încărca portbagajul mașinii cu obiecte voluminoase. Deseori călătorești cu avionul, unde nici nu se pune problema să iei articole masive, din studioul foto de acasă.

Echipează-te de drum ca un fotograf profesionist, cu un aparat foto DSLR sau mirrorless, un set de obiective foto, filtre fotografice, bliț extern, acumulatori, carduri de memorie, mini trepied pliabil, cablu prelungitor declanșator. Alege o geantă foto compactă, ergonomică, rezistentă, care să aibă compartimente speciale pentru echipamente foto și să fie realizată din materiale impermeabile. 

Cum să folosești accesoriile foto pentru poze de vacanță  

Cele mai citite articole

Vei utiliza camera foto în diferite condiții de temperatură, precipitații, lumină solară. Asigură-te că este protejată de praf, umezeală, căldură. Alege obiective foto adecvate pentru imaginile pe care vrei să le realizezi la malul mării, pe culmi de munte sau oriunde călătorești. Folosește un obiectiv all-around sau două-trei obiective cu plajă focală largă. Poți să achiziționezi seturi de obiective foto pentru călătorie, formate din obiective 24-70 mm și 70-200 mm sau 16-50 mm și 55-210 mm.

Învață să montezi pe obiectivele foto filtrele potrivite pentru fiecare tip de poze. Ai nevoie de filtre de polarizare și filtre ND graduale. Nu pleca să fotografiezi în natură fără un mini trepied, care te ajută oricând ai nevoie de cadre stabile, pentru fotografii wildlife, macrofotografie, astrofotografie ș.a. Alege declanșator cu fir sau wireless, cum ți-e mai ușor. Important este să nu uiți de baterii și mai ales de acumulatori de rezervă.

Pune în geanta foto de călătorie acumulatori Sony, de capacitate mare, ce oferă mai multe moduri de încărcare, pentru utilizare îndelungată. Sunt dotate cu microcip ce protejează bateriile de supraîncălzire și supraîncărcare, așa că le poți folosi în siguranță, indiferent de vreme și de durata sesiunii foto în aer liber. Ia cu tine carduri de memorie, ca să stochezi imaginile realizate și să stai fără grija că nu mai ai spațiu disponibil pentru fotografiile din următoarele zile de vacanță.

Ține seama de recomandările prezentate și pregătește în detaliu echipamentele foto pentru drum lung. Astfel te vei bucura pe deplin de pasiunea ta, fotografia!

Cele mai citite articole