Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
oglinda

Legenda

Legenda potrivit careia spargerea unei oglinzi aduce noroc sau ghinion pentru o perioada de sapte ani a fost inventata de grecii antici, s-a raspandit in lumea occidentala si a fost mentionata de scriitori precum William Shakespeare si Mark Twain. Legenda spune ca daca iti spargi oglinda vei avea ghinion pe o perioada de sapte ani.

Originea

Prima referinta la legenda spargerii oglinzii a fost facuta de scriitorul grec Eliano, in secolul al II-lea. El a scris despre un monstru mitologic care s-a distrus singur spargand o oglinda. Eliano a sugerat ca monstrul a provocat ghinion pentru o perioada de sapte ani. De atunci, legenda a fost preluata de nenumarati autori si se crede ca ea a fost raspandita in intreaga lume occidentala.

Interpretare

Legenda spargerii oglinzii poate fi interpretata in mai multe moduri. Unii spun ca spargerea oglinzii are implicatii magice si ca poate aduce ghinion sau noroc. Alte interpretari spun ca legenda simbolizeaza schimbarea si faptul ca o schimbare poate fi dificila si poate duce la rezultate neasteptate. De asemenea, se poate interpreta legenda drept o cautare de raspunsuri in aceasta lume, in cautarea adevarului despre propria persoana si a destinului sau viitorului.

Simbolismul

Cele mai citite articole

Simbolismul ce se afla in legenda spargerii oglinzii este profund si se poate observa in nenumarate forme culturale. Oglinda simbolizeaza adevarul si cunoasterea, iar spargerea simbolizeaza distrugerea acestei cunoasteri si a adevarului. Oglinda simbolizeaza, de asemenea, trecutul si schimbarile ce au loc in destinul unei persoane. Spargerea ei simbolizeaza distrugerea trecutului si o noua schimbare in destinul unei persoane.

Ce se intampla daca spargi o oglinda

Legenda spargerii oglinzii nu este dovedita si multi o considera doar o superstitie. De obicei, credinta in aceasta legenda nu are niciun impact direct asupra destinului unei persoane. Cu toate acestea, potrivit acestei legende, spargerea unei oglinzi poate aduce ghinion sau noroc unei persoane pe o perioada de sapte ani. Acest lucru se intampla deoarece oglinda simbolizeaza cunoasterea si adevarul, iar spargerea ei simbolizeaza distrugerea cunoasterii si a adevarului.

Cum sa eviti ghinionul

Daca esti preocupat de ghinionul pe care-l poti provoca spargand o oglinda, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a-l evita. Potrivit legendei, cel mai bun mod de a preveni ghinionul este sa arunci o moneda de argint in mare sau intr-un lac. Aceasta actiune este considerata a fi un semn de bunavointa si se crede ca poate anula ghinionul. De asemenea, poti incerca sa rezolvi problema spargerii oglinzii printr-o actiune buna. S-a spus ca daca faci un lucru bun, cum ar fi sa donezi bani la o cauza caritabila, poate anula ghinionul.

Concluzie

Spargerea unei oglinzi poate fi o experienta traumatizanta si stresanta, dar trebuie sa te asiguri ca nu te lasi prins in superstitiile si legendele care au legatura cu aceasta. Desi legenda spargerii oglinzii a fost preluata si raspandita in intreaga lume occidentala, nu exista nicio dovada ca aceasta legenda este adevarata. Cu toate acestea, daca esti preocupat de ghinionul pe care-l poti provoca, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a-l evita sau pentru a incerca sa-l anuleze.

Cele mai citite articole