Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
masina

Ce se intampla cand o ia turbina pe ulei

Introducere

Este foarte important să avem o înțelegere adecvată despre ce se întâmplă când o turbină ia ulei. Această energie mecanică este folosită pentru a acționa compresorul și turbinele turbogeneratorului de un motor pe gaz care, la rândul său, folosește combustibilul pentru a crea mișcare. Cu toate acestea, dacă turbina este luată pe ulei, ceea ce se întâmplă este că motorul va pierde presiunea necesară pentru a acționa compresorul. Uleiul preluat va scădea rezistența și viteza motorului, ceea ce poate duce la daune grave pe termen lung.

Cauze

Există mai multe cauze potențiale care pot duce la o ieșire a turbinei pe ulei. Una dintre acestea este folosirea unui combustibil slab sau a unei cantități insuficiente de combustibil. Acest lucru se întâmplă adesea când există o scădere a presiunii combustibilului în turbină, ceea ce face ca combustibilul să nu mai fie ars corect. Acest lucru poate fi cauzat și de depunerile produse pe suprafața combustorului. De asemenea, pur și simplu reglarea greșită a motorului poate duce la același rezultat. O altă cauză este problema cu supapa de evacuare. Dacă această supapă nu funcționează corect, poate duce la încălzirea prea mare a turbinei, ceea ce poate duce la o ieșire pe ulei.

Simptome

Una dintre cele mai evidente simptome ale unei ieșiri pe ulei ale turbinei este scăderea vitezei motorului. Acest lucru se întâmplă deoarece uleiul preluat împiedică turbina să țină pasul cu presiunea creată de combustibil. Acest lucru va duce la o presiune scăzută în propulsorul motorului, ceea ce va rezulta în o scădere a vitezei motorului. De asemenea, dacă motorul se încălzește prea mult, acest lucru poate duce la scurgeri de ulei care se pot acumula pe suprafața motorului. Acest lucru poate duce la uzura mai accentuată a motorului, ceea ce va duce la probleme de performanță pe termen lung.

Diagnosticare

Cele mai citite articole

Cea mai bună modalitate de a diagnostica o ieșire pe ulei a turbinei este de a verifica presiunea din motor. Acest lucru se poate face cu cel mai simplu manometru. O scădere a presiunii indică faptul că turbina a luat ulei. De asemenea, este posibil să se verifice și uleiul din motor. Dacă acesta este mai ușor decât ar trebui să fie, acest lucru poate indica faptul că turbina a luat ulei. Acest lucru se poate face cu instrumente speciale, cum ar fi o analizor de ulei.

Reparare

Cea mai bună modalitate de a repara o ieșire pe ulei a turbinei este să se schimbe uleiul. Acest lucru poate fi făcut prin înlocuirea uleiului vechi cu unul nou. Acest lucru va ajuta la întărirea presiunii din motor, ceea ce va duce la creșterea performanței acestuia. De asemenea, este important să se verifice și motorul pentru a se asigura că nu există depuneri pe suprafața acestuia. Acest lucru poate fi făcut prin curățarea și decarbonizarea motorului. Această etapă poate fi necesară pentru a se asigura că turbina nu ia ulei din nou.

Prevenire

Există câteva modalități de a preveni o ieșire a turbinei pe ulei. Prima și cea mai importantă este aceea de a verifica în mod regulat presiunea combustibilului în motor și de a verifica filtrele de combustibil pentru a se asigura că acestea sunt curate și funcționale. De asemenea, este important să se asigure că turbina este corect reglată și că nu există depuneri pe suprafața combustorului. Se recomandă, de asemenea, folosirea numai a combustibilului de calitate și asigurarea că acesta este suficient pentru a alimenta turbina în mod corespunzător. Acest lucru va menține viteza motorului la nivelul adecvat și va preveni ieșirea pe ulei.

Concluzie

În concluzie, este foarte important să avem o înțelegere adecvată despre ce se întâmplă când o turbină ia ulei. Acest lucru se poate produce din cauza combustibilului slab sau a reglării necorespunzătoare a motorului, precum și depunerilor produse pe suprafața combustorului. Unele simptome ale unei ieșiri pe ulei ale turbinei sunt scăderea vitezei motorului și scurgerile de ulei de pe suprafața acestuia. Diagnosticarea se poate face prin verificarea presiunii din motor și a uleiului din motor. Repararea se poate face prin înlocuirea uleiului vechi cu unul nou. De asemenea, este important să se asigure că motorul este curat și decarbonizat. În cele din urmă, există câteva modalități de a preveni o ieșire pe ulei a turbinei, cum ar fi verificarea în mod regulat a presiunii combustibilului din motor și folosirea numai a combustibilului de calitate.

Cele mai citite articole