Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ai nevoie de acest articol, dacă organizezi o petrecere și încă nu știi ce băuturi să incluzi în meniu! Vezi recomandările noastre și asigură-te că atât cei care consumă alcool la party, cât și persoanele care preferă sucul sau apa, vor avea ce să bea pe întreaga durată a unei seri memorabile. 

1. Cele mai bune beri pentru petrecere

Uneori, alegerea celei mai bune beri pentru o petrecere poate fi o sarcină destul de grea, mai ales dacă nu ești un cunoscător al acestor băuturi. Primul pas constă în înțelegerea tipurilor diferite de bere, deoarece fiecare vine cu anumite caracteristici. 

De exemplu, berile de tip Lager sunt mai răcoritoare, în timp ce Ale-urile tind să aibă un gust mai bogat și mai complex. Stout-urile sunt dense și cremoase, cu note de cafea și ciocolată, în timp ce IPA-urile (India Pale Ales) au un gust de hamei puternic și o concentrație alcoolică mai ridicată. 

În ceea ce privește brandul, există multe opțiuni de calitate de pe piață. Pentru berile de tip Lager, unul dintre cele mai populare branduri este Corona, ale cărui produse sunt recunoscute pentru gustul ușor. Vezi ofertele la bere Corona, 355ml x 6-bucati

Dacă preferi o Ale, Sierra Nevada Pale Ale este o alegere excelentă, având note florale și de citrice. Iubitorii de Stout ar putea aprecia Guinness, o bere irlandeză cu un gust bogat și cremos. IPA-urile, fiind destul de diverse, pot varia semnificativ de la un brand la altul, dar BrewDog Punk IPA este o opțiune populară și bine evaluată.

2. De ce să cumperi cidru pentru petrecere

Cidrul este o alegere excelentă pentru orice petrecere, datorită diversității de gusturi. Disponibil într-o varietate mare de arome, de la dulce la sec, de la fructat la condimentat, cidrul este o băutură versatilă care satisface preferințele fiecărui invitat. 

Un alt avantaj al cidrului este capacitatea sa de a se potrivi cu diferite mâncăruri, fiind astfel o alegere perfectă pentru a însoți aperitivele, felurile principale sau deserturile.

Un studiu publicat în “The Journal of Food Science” a evidențiat faptul că cidrul poate accentua anumite arome ale mâncărurilor, oferind experiențe culinare mult mai complexe.

În plus, poate fi o alegere mai sănătoasă comparativ cu alte băuturi alcoolice, deoarece are un conținut mai scăzut de alcool. Acest lucru îl face o opțiune recomandată celor care doresc să se bucure de o băutură alcoolică light la petrecerea ta. Comandă cidru Strongbow Red Berries, sticla 0.33L x 6 bucati.

3. Cum să alegi vinul pentru petrecere

Fiecare vin are un profil aromatic unic și se potrivește cel mai bine cu anumite tipuri de mâncare. De exemplu, vinurile roșii, cu aromele lor intense și pline, ar putea fi alegerea perfectă pentru mâncărurile roșii precum carnea de vită sau miel. 

Cele mai citite articole

În schimb, vinurile albe, mai delicate, pot fi servite alături de pește sau fructe de mare. Vinurile rose și cele spumante sunt un bun compromis între cele roșii și cele albe, putând fi servite cu aproape orice tip de mâncare.

Cu toate acestea, informațiile de mai sus au doar un titlu sugestiv, pentru că nu există reguli de pairing trasate de o anumită autoritate. De altfel, marii somelieri ai lumii consideră chiar că este o idee bună să experimentezi diferite combinații, pentru a te bucura de experiențe senzoriale inedite, numai bune de împărtășit cu cei apropiați. 

Preferințele invitaților reprezintă un alt aspect important la care te-ai putea raporta, în alegerea unor sortimente de vin potrivite pentru party. Dacă știi că majoritatea preferă vinul roșu, ar fi bine să ai mai multe opțiuni din această categorie. 

3. Șampania ideală pentru petrecerea ta

Alegerea celei mai bune șampanii pentru o petrecere poate părea intimidantă, dar cu informațiile potrivite, devine o sarcină destul de simplă. În primul rând, este esențial să înțelegi diferitele tipuri de șampanie: Brut, Extra-Brut, Demisec, Rose etc. 

Fiecare are un gust unic și se potrivește cu un anumit vibe, sau doar cu anumite feluri servite. De exemplu, sortimentele Brut sunt ideale pentru aperitive, în timp ce șampaniile Demisec sau Rose sunt mai dulci, de aceea, trebuie servite la desert.

Momentul în care se bea șampania este, de asemenea, important. De cele mai multe ori, șampania este servită la toastul de deschidere sau la miezul nopții, în cazul unei petreceri de Anul Nou.

Este esențial să știi cum se deschide și se toarnă șampania, pentru a păstra efervescența și gustul. Pentru a face acest lucru, sticla ar trebui să fie bine răcită înainte de a fi deschisă, iar conținutul său, turnat încet în paharele înclinate, pentru a menține un strat consistent de bule.

4. Cea mai bună vodkă pentru petrecere

Vodka este un element esențial pentru orice petrecere, iar alegerea brandului potrivit poate face diferența. Există multe branduri de vodka pe piață, dar unele dintre cele mai apreciate sunt Absolut, Grey Goose și Belvedere. 

Absolut, un brand suedez renumit pentru puritatea și calitatea sa, este o alegere populară pentru multe petreceri. Grey Goose, o vodka franceză cunoscută pentru gustul său distinct, este adesea preferată pentru cocktailuri. Belvedere, o vodcă premium din Polonia, este apreciată pentru gustul său bogat și textura catifelată.

Pentru a identifica o vodcă de calitate, se poate verifica transparența și consistența, precum și informațiile de pe etichetă. O vodcă de calitate va fi clară, fără sedimente sau particule care plutesc in special pe fundul sticlei, iar eticheta sa va oferi detalii despre ingredientele folosite și procesul de producție.

Cocktailurile cu vodkă sunt o opțiune excelentă pentru petreceri. Moscow Mule, Bloody Mary și Cosmopolitan sunt doar câteva dintre mix-urile alcoolice populare.

Pentru un Moscow Mule, vei avea nevoie de vodka, suc de lămâie și ginger beer, în timp ce un Bloody Mary necesită vodka, suc de roșii, sos Worcestershire și diverse condimente. Un Cosmopolitan este făcut cu vodka, suc de lămâie, suc de merișoare și lichior de portocale.

5. Băuturi non-alcoolice pentru o petrecere

Prezența băuturilor non-alcoolice la party este importantă pentru a te asigura că toți invitații se simt bineveniți și că au opțiuni pe gustul lor. Nu toți oamenii consumă alcool, iar unele persoane pot prefera să alterneze între băuturile alcoolice și non-alcoolice, pe parcursul unei seri de party. 

Sucurile naturale, băuturile răcoritoare, cafeaua și ceaiul sunt doar câteva dintre opțiunile pe care le poți lua în considerare. Apa aromatizată este, de asemenea, o opțiune răcoritoare, iar mocktail-urile aduc un vibe interesant printre cei prezenți la petrecere, care nu consumă, însă, alcool.

Există o mulțime de rețete de mocktail pe care le poți încerca. Virgin Mojito, de exemplu, este o băutură răcoritoare și plină de aromă, asemănătoare clasicului Mojito, însă fără alcool. Piña Colada fără alcool este o altă opțiune delicioasă, ce-ar putea aduce farmecul petrecerilor tropicale pe ringul de dans.

Comandă bere și cidru de la Nitela Shop, vodkă pentru cocktailuri și shoturi, diferite sortimente și vin și o mulțime de alte băuturi non-alcoolice, de la apă și sucuri la ceaiuri și cafea. Ai parte de o gamă variată de produse, cu prețuri așa cum vrei să găsești, atunci când alegi să comanzi online băuturile pentru party!

Cele mai citite articole