Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4 sfaturi pentru a-ți alege corect forma ramelor ochelarilor de vedere

Alegerea ramelor potrivite pentru ochelari se poate dovedi o adevărată provocare, în contextul în care există o paletă foarte diversificată de opțiuni. Totuși, având recomandările potrivite, vei putea să te orientezi către varianta potrivită pentru tine care îți împlinește nevoile și te și avantajează din perspectivă estetică.

Cum alegi rama ochelarilor de vedere, în funcție de forma feței?

Forma feței este un factor esențial atunci când vine vorba de alegerea ramei potrivite a ochelarilor de vedere. Fiecare formă a feței are anumite tipuri de rame care o completează cel mai bine.

De exemplu, dacă ai o față rotundă, ramele pătrate sau dreptunghiulare pot adăuga un contrast plăcut, conferind întregii tale fizionomii un aspect mai definit. Pe de altă parte, persoanele cu față pătrată pot alege rame ovale sau rotunde pentru a îmblânzi liniile dure ale fetei. În cazul fețelor ovale, aproape orice formă de ramă se potrivește bine.https://alfa-oculus.ro/product-category/femei-vedere/

Dimensiunea ramelor e foarte importantă


Dimensiunea ramei pentru orice model de ochelari de vedere pentru femei este un alt aspect important de luat în considerare. E recomandabil ca aceasta să fie proporțională cu dimensiunea feței. Ramele prea mari pot domina fața din perspectivă vizuală, în timp ce cele prea mici pot face fața să pară mai mare. Este vorba despre o proporție armonioasă atunci când te uiți în oglindă. Dincolo de dimensiune, nu uita că la fel de important este și confortul, când vine vorba de alegerea ramei.

Cele mai citite articole

Rama pentru ochelari de vedere de dama Ana Hickmann AH1535 05A 56 se bucură de apreciere și popularitate prin lejeritatea sa. Rama este ușoară, se așază confortabil pe nas și urechi, iar materialul său de calitate nu provoacă iritații sau disconfort, nici măcar după o perioadă îndelungată de purtare.

Cum să alegeți culoarea potrivită a ramelor ochelarilor de vedere?

Alegerea culorii potrivite a ramelor ochelarilor de vedere este un proces ce ține atât de gusturile tale, cât și de recomandările generale care se referă la potrivirile cromatice. De exemplu, pielea cu subtonuri calde se potrivește bine cu ramele de culoare aurie, bronz sau cu nuanțe de roșu și bej. Pe de altă parte, pielea cu subtonuri reci se potrivește mai bine cu nuanțe de albastru, argintiu, gri sau negru.

O opțiune foarte ușor de adaptat mai multor nuanțe ale pielii poate fi Rama pentru ochelari de vedere de dama Avanglion AVO6320-54-60-21. Cu un aspect neutru, dar elegant, această ramă pentru ochelari de vedere este simplu de potrivit cu o amplă paletă de culori.

Greșeli frecvente în alegerea ramei ochelarilor de vedere

Una dintre cele mai frecvente greșeli este neglijarea confortului. Este destul de simplu să alegi o ramă strict din raționamente de ordin estetic, însă e recomandabil să vezi dacă îți oferă și confortul de care ai nevoie, mai ales în cazul purtării îndelungate. 

O altă greșeală frecventă este reprezentată de alegerea unor materiale nepotrivite necesităților. De exemplu, dacă ochelarii sunt supuși unui grad mare de uzură, sunt purtați perioade îndelungate, e nevoie ca materialul ramei să fie unul calitativ și durabil. Pentru a evita astfel de greșeli, este important să încerci ochelarii înainte de a-i cumpăra și să te asiguri că sunt confortabili și rezistenți.

Iată că nu este deloc dificil să îți alegi rama potrivită pentru ochelarii de vedere, indiferent de forma feței, de preferințele cromatice sau de prescripția medicală pe care o ai. Totul depinde de dorința ta de a avea o imagine armonioasă, în timp ce îți protejezi și susții vederea. 

Cele mai citite articole