Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
banner
banner

Atunci când urmează să conduci câteva ore bune, mai ales în afara orașului, deci te așteaptă un traseu lung în față, este important să îți iei câteva măsuri cu ajutorul cărora să ajungi cu bine la destinație, iar mașina ta să nu sufere vreo pagubă. Deci, indiferent de experiența pe care o ai când vine vorba de șofat, iată câteva aspecte de care să ții cont. 

Ține cont de revizia tehnică a mașinii 

Primul lucru pe care ar trebui să îl faci atunci când urmează să pleci la drum lung este să îți duci mașina la un service auto specializat, pentru o verificare amănunțită, mai precis, pentru revizia tehnică. Mai ales dacă automobilul a parcurs un număr considerabil de kilometri și nu mai dă un randament eficient, mai ales dacă nu este un model nou, este indicat să iei măsuri. 

Adică să înlocuiești piesele defecte, ori alte componente uzate, și să te asiguri că autoturismul tău poate circula în condiții optime. Plus că, odată ce ai făcut aceste modificări, vei scăpa de surprizele neplăcute de pe traseu și, poate cel mai important, o să ajungi cu bine la destinație, fără să îți pui viața în pericol din cauza unor defecțiuni de care nu aveai habar. 

De asemenea, folosește un combustibil premium și ulei de calitate superioară, ca să îți protejezi motorul pe termen lung. 

Ia-ți măsurile necesare când vine vorba de siguranță și prevenție 

Când conduci sute de kilometri, pe traseu pot apărea multe impedimente și evenimente neprevăzute din cauza cărora mașina ta are de suferit. Pe lângă accidente, automobilul tău poate fi avariat, de exemplu, de o furtună puternică sau de grindină. În același mod, atunci când tragi pe dreapta ca să faci o pauză, hoții ar putea să încerce să îți sustragă obiectele valoroase pe care le ai în interiorul mașinii. Așadar, ca să fii despăgubit în cazul în care apar aceste pagube, poți încheia online o poliță de asigurare auto, precum CASCO ieftin, pe care să o primești instant prin e-mail. În plus, poți să îți iei și ale măsuri de securitate pe drum, precum instalarea unei camere auto, cu ajutorul căreia să înregistrezi fiecare moment pe parcursul călătoriei. 

Pregătește călătoria așa cum trebuie 

Indiferent de motivul pentru care pleci la drum lung, fie în interes de serviciu, în vacanță sau să îți vizitezi rudele, este important pentru siguranța ta și a celor care te însoțesc să îți planifici călătoria în mod corespunzător. Pe lângă revizia autoturismului și asigurările auto aferente, ține cont și de starea ta fizică. În primul rând, este necesar să te urci la volan odihnit, ca să dai randament maxim. Deci, asigură-te că ai dormit cel puțin 7 ore. 

banner
banner

În plus, instalează-ți o aplicație cu GPS care să te îndrume pe tot parcursul traseului, să nu te abați de la drum. Înainte de a pleca, verifică și condițiile meteo, vezi pe cel fel de vreme vei conduce, dacă va ploua, va fi ceață sau caniculă. Nu uita să te hidratezi și să iei cu tine ceva de mâncare, precum batoanele energizante. Verifică cu atenție dacă ai cu tine echipamentele obligatorii sau cele utile, cum ar fi trusa sanitară auto, extinctorul, roata de rezervă sau cricul. 

Pe de altă parte, este indicat să iei și pauză din când în când, ca să te de mai dezmorțești și să îți pui sângele în mișcare. Ia o gură de aer proaspăt și plimbă-te puțin. Totodată, atunci când conduci este indicat să te concentrezi numai la traseu, fără să fii distras. Dacă trebuie neapărat să vorbești la telefon, folosește o cască cu Bluetooth, ca să îți ții mâinile pe volan. 

Așadar, dacă vrei să ai parte de o călătorie ușoară și să ajungi cu bine la destinație, ține cont de aspectele de mai sus. 

Sursă foto: Shutterstock.com 

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!