Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trei lucruri de bază pe care trebuie să le știi despre jocurile de noroc

Dacă ești un fan al jocurilor de noroc, nu e nevoie să te duci în locații terestre pentru a te putea bucura de jocurile preferate. O poți face direct pe net, cu un simplu cont la un casino online. Sunt destui operatori licențiați de ONJN, deci ai suficiente opțiuni pentru a găsi jocurile care îți plac cel mai mult. 

Doar că la acest cuvânt, “licențiați”, trebuie să fii foarte atent. Sunt câteva caracteristici esențiale pe care trebuie să le cunoști despre jocurile de noroc, iar statusul unui cazino online se numără printre ele. 

Deschide cont doar la cazinouri online licențiate

Odată cu reglementarea legii care obligă cazinourile online la obținerea unei licențe de la ONJN pentru a funcționa într-un cadru legal, variantele tale sunt clar precizate pe site-ul celor de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Dar asta înseamnă nu numai că operatorii au acum obligații, dar și tu trebuie să respecți legea. Ce sugerează asta? Că e ilegal să pariezi la cazinouri online care nu se regăsesc pe lista celor de la ONJN. 

Desigur, în teorie, nici nu poți să accesezi site-urile ilegale, pentru că acestea sunt blocate de furnizorii de net. Dar practic le poți accesa folosind un VPN. Merită însă? Nu prea. Asta pentru că atunci când vrei în mod normal să accesezi un cazino online care nu deține licență, vei fi întâmpinat de următorul mesaj: “Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei participarea persoanelor fizice de pe teritoriul României la activităţi de jocuri de noroc la distanţă, aşa cum sunt definite la art. 10 alin. (1) lit. h) – n), care nu sunt autorizate de O.N.J.N.”

Cele mai citite articole

O amendă destul de piperată, plus confiscarea fondurilor din cont nu sună deloc bine. Și oricum nu ai avea niciun motiv real să intri pe cazinouri online, atâta timp cât găsești mii de jocuri la operatorii licențiați ONJN. 

Nimeni nu încearcă să te păcălească

Ca jucător de păcănele, ruletă sau orice joc de noroc, vor fi momente în care vei pierde și vei tot continua pe un trend descendent. Parcă lucrurile ar fi “aranjate” pentru ca tu să pierzi. Doar că este o falsă impresie, iar tu trebuie să ții cont de faptul că întotdeauna “casa” are un avantaj. Fiecare joc are desemnat un RTP (Return to Player), ceea ce se traduce prin procentul care indică cât de des va câștiga pariorul și cât este marginea de profit a cazinoului. 

Cazinoul online câștigă bani de pe urma ta și fără să te păcălească. Și atâta timp cât are licență de la ONJN, intră și sub rigorile legii. De ce să își riște activitatea pentru un “mărunțiș” pe care l-ar lua de pe urma păcălirii utilizatorilor?

Jocurile de noroc nu sunt o metodă de făcut bani

Da, știm că probabil nu vrei să auzi acest aspect, dar jocurile de noroc nu îți vor aduce bani pe termen lung. Tocmai pentru că un cazino online va avea întotdeauna o marjă de profit. Poți avea noroc o perioadă și să scoți bani, dar până când crezi că durează acea baftă? Nicio strategie de joc nu va garanta faptul că vei câștiga în permanență. Tratează jocurile de noroc doar ca pe o sursă de entertainment, de distracție. 

Decizie ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.

Cele mai citite articole