Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

O baie de dimensiuni mici poate fi un spațiu intim și confortabil în care tu te poți relaxa la o seară de spa după o zi lungă, însă uneori amenajarea acesteia se poate dovedi a fi o adevărată provocare. În articolul ce urmează, îți vom prezenta câteva sfaturi generale care te pot ajuta să îți amenajezi baia de dimensiuni mici și de ce alegerea unui lavoar de baie pe blat poate fi o schimbare extrem de utilă. 

Ce alegeri inspirate poți face în amenajarea unei băi de dimensiuni mici?

În primul rând, trebuie să ai în vedere de la începutul proiectul că baia este o cameră destul de aglomerată, unde poți depozita cosmeticele, produsele de îngrijire, produsele de curățenie, poate chiar mașina de spălat rufe și accesoriile necesare pentru aceasta. Din acest motiv, ar trebui să urmărești acele modificări care te ajută din punct de vedere vizual să creezi impresia de spațiu, pentru a evita aglomerarea. 

  • Folosește culorile deschise în amenajarea băii, de preferat alb, crem sau bej, atât pentru pereți, cât și pentru podea. De asemenea, poți adăuga câteva accente subtile de culoare, pentru a înviora spațiul.
  • Folosește-te de oglinzi cu un design interesant, de mărimi medii sau mari. Oglinzile creează impresia de spațiu, făcând în același timp încăperea să pară mai luminoasă.

Design estetic, ușor de instalat și de întreținut – trei motive pentru care tot mai multă lume optează pentru un lavoar pe blat în baia lor

Un lavoar de baie pe blat poate fi o alegere excelentă atunci când ești în căutarea unei soluții minimaliste, elegante și funcționale pentru baia ta. Haide să descoperim împreună de ce această alegere este mult mai eficientă, în comparație cu un lavoar obișnuit.

Cele mai citite articole

Beneficiile estetice

În primul rând, un lavoar de baie pe blat poate adăuga un plus de eleganță și rafinament în baia ta, iar acest model îți oferă mai multă libertate în a personaliza produsul. Poți alege materiale diferite, care să se integreze în stilul ales pentru baia ta, precum marmura sau granitul, care oferă eleganță și pot transforma acest element într-o piesă de interes, care poate chiar dicta tonul încăperii. 

Beneficiile de utilitate

În plus față de aspectul estetic, un lavoar de baie pe blat poate fi și o alegere practică pentru baia ta. În primul rând, această soluție se află în topul preferințelor utilizatorilor pentru beneficiile pe care le oferă în economisirea spațiului în camerele de dimensiuni mici. Dacă ai o baie mică, un astfel de lavoar poate fi alegerea perfectă în comparație cu un lavoar cu picioare, deoarece îl poți integra perfect în cadrul unui dulap, creând astfel mai multe opțiuni de spații de depozitare. Astfel, vei avea la îndemână produsele cosmetice, consumabilele, produsele de curățenie sau prosoapele, fără a fi nevoit să te chinui să introduci un dulap suplimentar în baie.

Un alt beneficiu de utilitate al unui lavoar de baie pe blat este ușurința de curățare. Dacă alegi un blat dintr-un material ușor de întreținut, cum ar fi granitul sau marmura, curățarea acestuia nu va fi o problemă, iar murdăria nu va fi la fel de vizibilă. De asemenea, un lavoar de baie pe blat poate fi mai igienic decât alte tipuri de lavoare, deoarece nu lasă locuri ascunse pentru murdărie sau bacterii.

Cele mai citite articole