Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vrei să îți reîmprospătezi exteriorul casei în 2023 și să fii în pas cu tendințele? Atunci acest articol este pentru tine! Vei afla care sunt cele mai la modă culori pentru fațadele caselor, astfel încât să poți alege cea mai potrivită opțiune pentru stilul și personalitatea ta. Indiferent dacă preferi culori vii și îndrăznețe sau nuanțe mai discrete și elegante, acest top 10 te va inspira în luarea celei mai bune decizii pentru exteriorul casei tale. 

Maro fumuriu

Nuanțele pământii, maro fumuriu și alte neutre calde intră în atenția designerilor în 2023 și permit exteriorului casei să se integreze perfect în mediul înconjurător. Pentru o locuință amplasată în mijlocul unor peisaje verzi, alege o vopsea lavabilă de exterior colorată într-o nuanță închisă de maro fumuriu, asemănătoare ciocolatei amare. 

Galben chihlimbar

Amintind de tonurile luminoase ale soarelui de toamnă, chihlimbariul pune în valoare atât casele cu elemente din lemn, cât și pe cele în care predomină cărămida sau piatra naturală. Creează o ambianță plăcută și relaxantă, iar în combinație cu vopsele lavabile în nuanțe albastre sau violet oferă un contrast atractiv. Populară în anii ‘70, culoarea galben chihlimbariu revine în actualitate în 2023 și emană mai multă prospețime și energie ca niciodată.  

Negru fum 

Sursa: Shutterstock

Negru fum, o nuanță profundă de negru cu reflexe albastre, este o alegere îndrăzneață pentru exteriorul casei tale. Popularitatea sa se află pe un trend ascendent, din ce în ce mai mulți proprietari optând pentru o culoare atât de intensă. Poate crea un contrast dramatic cu elementele naturale, cum ar fi lemnul sau piatra, iar combinată cu alb sau gri deschis, adaugă eleganță și sofisticare. Această culoare poate fi folosită cu succes și pe ușile și ferestrele casei, adăugând o notă sofisticată întregii construcții.

Gri orhidee

Griul orhidee, o nuanță de gri violet cu o tentă de roșu, se combină armonios cu materiale naturale precum lemnul, cărămida sau piatra. Poate forma un contrast îndrăzneț cu nuanțe saturate de portocaliu, pentru a adăuga energie și vitalitate fațadei casei tale. Delicat și modern, culoarea gri orhidee este una dintre culorile care domină trendul vopselelor pentru exteriorul caselor în 2023.

Portocaliu ars

Folosit fie ca nuanță de accent, fie ca element principal în schema cromatică a fațadei, portocaliul ars înveselește un peisaj urban anost și se evidențiază plăcut într-un mediu plin de vegetație. Culoare organică, de pământ, se combină armonios cu nuanțe de verde și maro, iar alături de o tâmplărie albă emană un optimism cald și prietenos. 

Bej caramel

Cele mai citite articole

Bej caramel este o nuanță călduroasă și elegantă, cu un subtil luciu auriu, care poate fi integrată cu ușurință în designul casei tale. Este adecvată pentru o casă în stil tradițional sau cu arhitectură mediteraneană. Această culoare oferă o notă de eleganță și, alături de alte nuanțe neutre și elemente decorative din fier forjat sau piatră naturală scapitată, conferă locuinței un aspect sofisticat și rafinat.

Alb alabastru

Un alb nu-foarte-alb, alabastrul are subtonuri subtile de galben care îi conferă căldură și îl fac potrivit pentru fațadele cu elemente decorative aurii sau din alamă. Este apreciat de designeri și proprietarii de case deopotrivă, deoarece oferă un fundal excelent pentru alte culori și evidențiază peisajul, cărămida sau alte elemente arhitecturale.

Albastru petrol

Albastru petrol, o nuanță profundă și misterioasă, este una dintre cele mai îndrăznețe opțiuni dintre tendințele acestui an. Poate fi folosit atât pentru acoperiș, cât și pentru pereți, și poate fi accentuat cu elemente de design din cărămidă roșie, pentru un aspect clasic, sau cu tâmplărie albă, pentru un vibe luminos. Această culoare este ideală pentru o casă situată într-un cadru natural, cum ar fi lângă apă sau într-o zonă montană, adăugând o notă de răcoare și calm.

Verde măslină

Sursa: Shutterstock

Verdele măslină, cunoscut și ca verde kaki, este o nuanță caldă și naturală care poate da o notă distinctivă unei case, în special atunci când îl utilizezi în combinație cu alb. O casă cu accesorii și detalii din fier forjat va fi bine pusă în valoare de o schemă cromatică formată din verde măslină și nuanțe de bej sau maro. 

Taupe

Taupe este o culoare trendy pentru fațadele caselor în 2023, datorită aspectului său sofisticat și eleganței naturale. Această nuanță neutră și caldă de gri-maro poate fi integrată cu ușurință în designul casei tale, punând foarte bine în valoare diverse tipuri de piatră naturală. Este o opțiune cromatică atemporală, putând fi combinată cu nuanțe contrastante, cum ar fi alb ori negru sau cu alte neutre, cum ar fi bej sau gri. 

Alegerea culorilor pentru exteriorul casei tale te poate pune în dificultate, dar cu acest top 10 al celor mai la modă culori pentru fațadele caselor în 2023, ai la îndemână o mulțime de opțiuni. Fie că preferi culori naturale și calde sau nuanțe mai îndrăznețe și strălucitoare, poți alege o schemă cromatică în armonie cu stilul și personalitatea ta.

Cele mai citite articole