171Vizualizari 0Comentarii
S-a lansat o platforma care sa te ajute sa-ti faci un SRL, PFA, SRL-D sau II in doar 3-5 zile lucratoare. Totul se desfasoara exclusiv online. Acordati doar 5 minute si procesul de infiintare firma este pe jumatate finalizat.
Care este procesul de infiintare firma?
Daca ati decis sa va deschideti o firma proprie, stiti ca acest lucru nu este un proces atat de greu precum pare, bineinteles, daca beneficiati de o consultanta juridica si daca urmati etapele corecte specifice procesului de infiintari firme.
In materialul urmator va prezentam în detaliu etapele pe care trebuie sa le parcurgeti si care trebuie luate in considerare pentru a putea infiinta o firma usor, fara prea multe complicatii.
Obiectul de activitate
Infiintare firma inseamna, implicit, alegerea unui obiect de activitate, ce se va realiza conform unui cod CAEN. Se permite alegerea unui singur obiect principal, dar si a unui numar de obiecte secundare.
Forma juridica a societatii
Exista in Romania mai multe forme juridice, in conformitate cu Legea 31/1990.Puteti alege o forma pentru societatea dumneavoastra din urmatoarele si nu numai:
• INFIINTARE SRL (Societate cu raspundere limitata) : din punct de vedere statistic la registrul comerţului, este cea mai folosita forma juridica a activitatilor comerciale desfasurate in tara.In acest context, membrii asociati nu sunt comercianti, ei raspunzand pentru posibilele datorii ale acestora doar in limita aportului fiecaruia. Infiintarea unui SRL implica un capital minim de 200 RON, acesta fiind divizat in parti sociale egale ca valoare, de minim 10 lei. Asociatii pot fi in numar de minimum unul, atat timp cat persoana respectiva nu este asociata in vreo alta societate comerciala.
• INFIINTARE SA( Societate pe actiuni): reprezinta o forma juridica tot mai des intalnita in tara noastra, ea fiind forma juridica principala in Occident si nu numai. Aceasta societate presupune existenta a cel putin doi actionari, cat si un capital format din actiunile emise de catre firma. Aceste actiuni au aceeasi valoare minimum 0,1 lei.
Cele mai citite articole
• INFIINTARE PFA(persoana fizică autorizată)
• INFIINTARE II
Alegerea si rezervarea numelui societatii
Daca v-ati gandit la numele societatii si doriti rezervarea sa la ONRC, trebuie sa puneti la dispozitie trei posibilitati, deoarece rezervarile se fac la nivel national, iar disponibilitatea numelui se poate anula datorita similaritatilor.
Sediul social al firmei
Sediul social implica un contract de inchiriere sau de comodat, incheiat intre proprietarul respectivului spatiu si societatea comerciala in cauza. Este posibil insa si folosirea unui contract de vanzare-cumparare, ori de asociere in participatiune, sau de leasing imobiliar, ori a unui certificat de mostenitor. Nu trebuie ignorat acordul asociatiei de proprietari, obtinut sub forma unui tabel de semnaturi de la vecini. Daca sediul social se stabileste la o casa, nu trebuie obtinerea acordului vecinilor.
Actul Constitutiv
Pentru infiintare firma este necesara intocmirea unui Act Constitutiv, demers în care trebuie sa apelati la persoane specializate in domeniul acesta. Documentul contine atat obiectul principal de activitate, cat si obiectele secundare. Asociatii si administratorul vor declara pe propria raspundere ca nu au antecedente penale, dar si ca au conditia legala obligatorie pentru a deține functia.
Capitalul social
Capitalul social este un element foarte important in procesul de infiintare firme online. El poate fi depus la oricare banca din Romania. Capitalul social minimal pentru infiintare SRL este de 200 RON.
Specimenul de semnatura
In concluzie, dacă ai de infiintat un PFA, SRL, SRL-D sau I.I. ai putea intra pe aceasta platforma cu cea mai mare încredere.