Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solutiile la care sa apelezi atunci cand masina nu mai da acelasi randament

Randamentul masinii pe sosele este un factor important de care orice sofer trebuie sa tina cont. Totusi, dupa ce automobilul a rulat un numar considerabil de kilometri, de-a lungul timpului intervin anumite defectiuni, iar performanta masinii se diminueaza. Asadar, este necesar sa gasesti cele mai bune solutii, astfel incat sa ai parte de fiabilitate atunci cand conduci.  

Protejeaza-ti motorul

Motorul este, poate, cea mai importanta componenta a masinii tale. De aceea, trebuie sa te asiguri ca iei toate masurile de precautie astfel incat sa ii prelungesti viata. Drept urmare, o solutie in cazul de fata este sa alimentezi cu un carburant premium. Pentru ca odata ce folosesti un combustibil de calitate superioara, pe langa o durata de viata indelungata a motorului, si randamentul automobilului se va imbunatati. De asemenea, un combustibil superior va proteja si sistemul de injectie. 

Inlocuieste piesele uzate 

De-a lungul timpului, din cauza uzurii, anumite componente ale masinii nu mai functioneaza la parametri optimi, iar asta duce la o performanta scazuta a masinii. Pe de alta parte, trebuie sa tii cont, pe langa randament, si de siguranta ta si a celor dragi atunci cand te afli la volan. Asadar, ca sa eviti anumite evenimente neplacute sau chiar pagube considerabile, apeleaza la un site specializat de unde sa iti achizitionezi piese auto ca sa le inlocuiesti pe cele deteriorate. In felul acesta, te vei asigura ca automobilul tau va functiona in mod corespunzator, fara sa te lase la greu, mai ales cand ai o urgenta sau cand trebuie sa pleci la drum lung. 

Nu omite schimbarea filtrelor de aer 

Un alt factor care influenteaza in mod direct performanta motorului sunt filtrele de aer, care ar trebui schimbate cel putin o data pe an, ca sa te asiguri ca masina ta va da cel mai bun randament. Odata cu trecerea timpului, din cauza mizeriei si a prafului care se depun pe filtrele de aer, motorul nu mai primeste suficient aer, iar efectele se observa. De exemplu, se poate intampla ca de sub capota sa se auda sunete ciudate, pe toba de esapament sa fie eliminat un fum gros de culoare neagra sau motorul tau da semne ca nu mai functioneaza in mod corespunzator. Atunci, este recomandat sa verifici cu atentie filtrele de aer si, atunci cand e cazul, sa le schimbi, chiar si preventiv. 

Apeleaza la un ulei de calitate

Cele mai citite articole

O alta masura la care poti apela ca sa iti protejezi motorul, implicit sa sporesti randamentul masinii, este sa folosesti un ulei de calitate. Ca sa te asiguri ca ai gasit uleiul potrivit pentru automobilul tau si sa afli cand e nevoie sa il schimbi, consulta cu atentie cartea tehnica a masinii, unde vei gasi toate informatiile necesare. Pe de alta parte, chiar vehiculul s-ar putea sa iti transmita cand este nevoie sa il inlocuiesti. De exemplu, daca nivelul uleiului este scazut sau are o vascozitate redusa, ori daca motorul produce zgomote ciudate. 

Acestea sunt doar cateva dintre aspectele pe care sa le iei in considerare atunci cand masina ta nu mai da randamentul pe care ti-l doresti. De exemplu, daca nu esti multumit de puterea motorului, poti opta pentru un chip tuning, adica o metoda prin intermediul careia poti obtine mai multi cai-putere. Iar ca sa te asiguri ca acest proces este realizat in mod corespunzator, apeleaza la specialisti auto care au certificarile necesare. 

Important este sa inlocuiesti piesele uzate, ca sa ai parte de siguranta la volan si sa eviti anumite pagube ce ar putea aparea. In plus, foloseste un carburant premium, ca sa iti protejezi motorul, la fel si un ulei de calitate, ca sa ii prelungesti durata de viata. De asemenea, nu uita sa schimbi filtrele de aer, ca motorul si sistemul de injectie sa nu aiba de suferit. 

Sursa foto: shutterstock.com 

Cele mai citite articole