Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Turneul de la Wimbledon promite să ofere spectacol și la ediția cu numărul 136, care va avea loc în acest an. Competiția dsfășurată pe iarba londoneză este una care se anunță a fi deosebit de spectaculoasă pe ambele tablouri. Iată care sunt favoriții la masculin și la feminin!

Cine sunt favoriții de la Wimbledon?

Novak Djokovic este principalul favorit al bookmakerilor la cucerirea titlului la masculin. Și cine altcineva putea fi preferatul celor care stabilesc cotele, dacă nu cel mai titrat jucător care va lua startul în turneul desfășurat în perioada 3 – 16 iulie? Ajuns la 35 de ani, sârbul a cucerit titlul la Londra de 7 ori în carieră, iar un nou succes l-ar duce la egalitate cu elvețianul Roger Federer, cel care are opt trofee. 

Djokovic este implicat, în timpul redactării articolului, într-o luptă dură pentru cucerirea trofeului de la Roland Garros. Dacă reușește, ar fi cea de-a 23-a reușită a carierei, în cadrul unei competiții de Grand Slam. Acesta ar fi un nou record mondial, iar la Wimbledon sârbul ar putea să își definitiveze opera și să se distanțeze la două titluri în fața lui Rafael Nadal, spaniolul aflat în prag de retragere.

Cota lui Djokovic pentru un succes la masculin este de 2,10, înainte de startul turneului. Aceasta se poate modifica până la începutul competiției, dar mai ales pe parcursul desfășurării acesteia. 

Carlos Alcaraz este un alt spaniol, aflat însă la început de carieră. Tânărul în vârstă de 20 de ani iubește turneele pe zgură și hard, dar vrea să demonstreze că este suficient de valoros pentru a se impune și pe iarbă. Conaționalul și idolul său, Rafael Nadal, a câștigat doar de două ori competiția de la Wimbledon, dar Alcaraz speră să “fure startul“. Dacă ai încredere că Alcaraz poate să câștige competiția, plasează un pariu online pe tenis și mizează cu responsabilitate pe succesu tânărului spaniol. Acesta a primit cota 5,00 din partea bookmakerilor, a doua cea mai mică, după cea a lui Novak Djokovic. 

Cele mai citite articole

Iga Swiatek este favorită la feminin, însă situația de pe tabloul fetelor este una mai complicată. Poloneza în vârstă de 22 de ani are cota 4,50 să câștige al patrulea turneu de Grand Slam din palmaresul său. Ea s-a impus la Roland Garros în 2020 și 2022, dar și la US Open, tot în 2022.  

Swiatek nu a confirmat forma bună din 2022 și în 2023, iar poloneza a primit din partea bookmakerilor o cotă foarte mare pentru un succes la Wimbledon, acolo unde a ajuns în turul 4 în 2021, ceea ce reprezintă cea mai bună performanță a carierei sale la Londra.

Elena Rybakina are cota 4,50 să câștige competiția, fiind a doua favorită la feminin. Rusoaica în vârstă de 23 de ani se anunță a fi principala rivală a polonezei Swiatek, iar fanii se așteaptă la câteva lupte pasionante între cele două, în anii următori.

Urmărește și tu competiția de la Wimbledon și mizează pe succesele favoriților tăi. Atât la masculin, cât și la feminin, duelurile se anunță a fi unele deosebit de echilibrate, iar fanii și pariorii se vor putea bucura de spectacol la cele mai înalte cote!

Sursa foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole