Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mozaicurile sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri, datorită aspectului lor elegant și rafinat. Dovezi ale existenței lor sunt înregistrate de acum 4.500 de ani, în Mesopotamia, când erau realizate din bucăți de scoici, fildeș și pietre colorate. Unele se mai păstrează până astăzi, în moschei, palate și in Vilele Romane de la Vatican, ca o dovadă a durabilității și a frumuseții lor nepieritoare.

Mozaicul în baie – o soluție foarte folosită, dar mereu surprinzătoare 

Nu doar oamenii din vechime au sesizat și exploatat la maximum potențialul mozaicului în amenajările interioare, ci și cei din prezent. 

La ora actuală, mozaicul este una dintre cele mai utilizate soluții pentru amenajarea băilor și nu numai, susțin specialiștii de la Diseno România, magazin de placări ceramice și obiecte sanitare. Caracteristicile sale îl fac să se afle în topul preferințelor oamenilor: se montează și se întreține ușor, este rezistent, versatil, dispune de o gamă diversă de modele, astfel că fiecare amenajare poate fi unică și surprinzătoare. 

Tipuri de mozaic ce se pretează în cazul băilor

Sunt mai multe tipuri de mozaicuri, în funcție de felul cum sunt prelucrate. Există mozaicuri polișate, care au o suprafață lucioasă și sunt realizate, de regulă din travertin sau marmură, pretându-se în amenajările deosebit de elegante. De asemenea, mai există  mozaicuri scapițate, cu textură brută de rocă, amintind de frumusețea naturii, ce se realizează tot din travertin sau marmură. 

Mai sunt și mozaicuri antichizate, confecționate din aceleași materiale, la care se mai pot adăuga și onix sau ardezie și care au forme cu contururi neregulate, de obicei. Pe piață mai sunt și mozaicuri speciale, din pietre mici, ce au margini rotunjite (pebble).

Ce rol are mozaicul într-o baie? Sfatul Diseno România

Materialele utilizate în amenajări au, de regulă, atât rol funcțional, cât și estetic. Același lucru se întâmplă și în cazul mozaicurilor pentru baie. 

Mozaicul de la Diseno România, de la brandurile Sicis și Porcelanosa, se poate fixa pe podele, dar și pe pereți. În cazul pereților, specialiștii recomandă să fie utilizate cel puțin două tipuri de mozaicuri, care să se „complimenteze” reciproc și să poată evidenția mai ușor anumite spații, indiferent că sunt orizontale sau verticale. 

De obicei, băile sunt încăperi în care oamenii renunță la culori, preferând un stil neutru de amenajare, dar prin intermediul plăcilor de mozaic totul se poate schimba. Mozaicurile sunt disponibile într-o gamă generoasă de culori, pentru a se preta în orice spațiu, indiferent că este vorba de stil marocan, elegant, clasic, vintage, luxos etc. 

Se poate opta atât pentru nuanțe de alb sau gri, dar și pentru mozaic îndrăzneț cu inserții super colorate. Cert este că fiecare mozaic poate fi unic, astfel că spațiile îmbogățite în acest fel sunt originale, păstrând amprenta și acel ceva din personalitatea locatarilor. Mozaicurile se pretează atât în cazul spațiilor generoase, dar și în cazul celor foarte mici, pe care le ajută să capete un aspect mai aerisit.

În concluzie, mozaicul este o soluție eficientă pentru amenajarea băilor, atât din punct de vedere al utilității sale, cât și al rolului estetic, dând valoare și originalitate oricărui spațiu. Multitudinea de culori și modele, rezistența și aspectul elegant fac ca mozaicurile să fie apreciate și folosite în întreaga lume de mii de ani, atât în amenajarea băilor, cât și în restul locuinței sau în spațiile exterioare.

O gamă variată de mozaicuri premium, de la brandurile Sicis (Italia) și Porcelanosa (Spania) pot fi regăsite pe site – www.diseno.ro, precum și în showroom-urile Diseno România, localizate în Calea Dorobanți 135-145, București, sau BD. Pipera nr. 30.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!