Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Se stie ca sportul are un impact major asupra functionarii bune a sistemului imunitar. S-a demonstrat din plin ca exercitiile fizice de intensitate moderata, efectuate in mod regulat, imbunatatesc raspunsul imun la vaccinarea contra cornavirusului, scad starile inflamatori cronice si imbunatatesc diferitii markeri imunologici si ai altor boli grave, precum cancerul, bolile cardiovasculare, diabetul, obezitatea.

Asa ca in lista de Black Friday 2021 ar fi bine sa fie pusa si achizitia macar a unui trening barbati nou, daca nu este posibila achizitia unui echipament sportiv complet si a unui set de accesorii care sa-ti permita ca sa faci gimnastica de intretinere acasa.

De ce sunt bune exercitiile fizice in timpul pandemiei de coronavirus?

Odata cu izbucnirea pandemiei de coronavirus, modul de viata al tuturor s-a schimbat. Munca unei mari parti a oamenilor a devenit una la domiciliu, distantarea sociala a fost impusa de autoritati si locuri precum parcurile si salile de sport au fost inchise temporar in multe locuri. Cu toate acestea, a ramane activ este esential pentru orice barbat, in scopul de a ramane sanatos si a controla simptome periculoase precum ar fi anxietatea.

Mentinerea unei vieti active in contextul actual al pandemiei de coronavirus, chiar daca ne confruntam cu restrangerea drastica a mobilitatii si izolarea sociala este esentiala daca vrem sa avem o stare buna de sanatate si sa nu facem cunostinta cu spitalul. 

Cele mai citite articole

Glucocorticoizii, mai ales cortizolul, cresc in perioadele de izolare si din nefericire pot inhiba multe functii importante pe care le are sistemului nostru imunitar. Specialistii ne explica si ca se reduce capacitatea celulelor T de a se multiplica ca raspuns la agentii infectiosi, la fel ca si capacitatea anumitor celule limfocite cu rol in recunoasterea si de a actiona impotriva celulelor periculoase pentru organism. Fiecare sesiune de exercitii mobilizeaza celulele imune, in special celulele efectoare, catre rezervoare de sange, cum ar fi splina si maduva osoasa, pentru a migra ulterior catre organele si tesuturile limfoide secundare, cum ar fi plamanii si intestinul, unde poate fi necesara o aparare imuna mai mare.

Cu titlul de curiozitate, s-au facut studii pe astronauti care au aratat faptul ca pe langa faptul deja stiut ca exercitiile fizice, pe langa faptul ca este eficient in imbunatatirea functiilor de protectie ale sistemului imunitar, au si rolul de a contracara la efectele negative ale stresului de izolare.

Avand in vedere cele de mai sus, cel mai bine ar fi ca sa iti alegi cu atentie de pe un agregator web precum dreamfashion.ro un echipament sportiv confortabil, inclusiv niste bluze barbati bine alese.

Iata mai jos o lista succinta si de recomandari pentru a-ti pastra sanatatea in pandemie:

  • incearca sa ai un somn regulat, de minim 8 ore pe noapte;
  • continua antrenamentul, adaptandu-te la conditiile actuale, deoarece exercitiile fizice pot controla simptomele de stres si anxietate; anumite aplicatii de fitness pentru acasa au programul speciale in acest sens;
  • incearca sa ai o dieta echilibrata;
  • bea apa suficienta si evita cofeina in exces;
  • acorda atentie nivelului de vitamina D, deoarece suplimentarea acesteia poate fi deosebit de importanta in aceasta perioada a anului pentru a reduce riscul de infectie a tractului respirator;
  • vitamina C s-a dovedit a fi benefica in prevenirea si tratarea pneumoniei; reduce riscul de raceala 
  • uleiurile de peste contin acizi grasi esentiali si sunt importante pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos.

Incepe insa cu primul pas: un echipament de sport potrivit pe care il poti lua la reducere de Black Friday 2021!

Cele mai citite articole