Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Structural, orice mașină de tocat carne este un dispozitiv în care melcul împinge materia primă spre cuțit, după care trece prin sită și apoi o scoate. În tehnologia profesională, aceste operațiuni pot fi efectuate în moduri diferite, în funcție de dispozitiv și de performanța acestuia. Tipurile de mașini de tocat carne profesionale se deosebesc de cele casnice prin proiectare, componente și interacțiunea cuțitelor și a melcului.

Tipuri de mașini de tocat carne profesionale

Mașina de tocat carne profesională cu cel mai simplu design, este concepută pentru volume mici de carne, de până la 50 kg pe oră. Acest tip de mașină de tocat profesională este compusă cu un melc tradițional, un cuțit unilateral și o sită. O astfel de mașină de tocat carne funcționează cu succes într-un restaurant sau într-o fabrică cu o producție mică de produse.

Mașina de tocat carne profesională de dimensiuni medii este un instrument de tăiere mai complex. În setul său există un cuțit pentru măcinarea preliminară a materiilor prime și un cuțit principal pentru a oferi cărnii tocate o stare culinară completă. Acest tip de mașină de tocat este capabilă să proceseze până la 150 de kilograme de carne pe oră, datorită interacțiunii cuțitelor și a unui motor mai puternic. Acest volum este suficient pentru un restaurant mare sau un lanț de restaurante, carmangerie care vinde produse semipreparate etc. Ambele cuțite ale mașinii de tocat taie pe ambele fețe.

Cele mai citite articole

Mașina de tocat de dimensiuni mari este cea mai complexă mașină cu cuțite și site instalate secvențial. Carnea trece prin primul set cu o sită cu găuri mari, spre cuțitele celui de-al doilea set, uneori chiar trecând și prin cel de-al treilea set. Drept urmare, într-o singură trecere este procesată cea mai fină și mai omogenă carne tocată.

Mașini de tocat carne profesionale – Caracteristici

O caracteristică a mașinii de tocat profesionale este abilitatea de a elimina sau instala seturi de cuțite și site, în funcție de necesitatea tocării. De asemenea, se poate face distincția între mașinile de tocat carne profesionale automate și manuale în conformitate cu principiul aprovizionării cu materii prime – printr-un dispozitiv mecanic sau manual. Indiferent de acest lucru, toate aceste echipamente au o acționare electrică și un sistem invers pentru a elibera canalul de lucru de carnea tocată acumulată și materiile prime zdrobite. Cele mai puternice mașini de tocat carne profesionale au un set complet de cuțite și sunt capabile să proceseze chiar și carnea congelată.

O categorie separată este considerată a fi mașina de tocat carne industrială, aceasta  fiind un produs de top  de înaltă performanță, concepută pentru a funcționa în condiții de producție industrială de produse semipreparate. Aceste mașini sunt capabile să toace până la 600 kg de carne pe oră, lucrând fără întrerupere.

Mașinile de tocat carne profesionale au devenit echipamente aproape indispensabile în bucătăria oricărei unități de catering – cafenea, cantină, restaurant. Acestea oferă diverse posibilități bucătarilor și uneori accelerează procesul de gătire.

Cele mai citite articole