Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Din păcate, tot mai mulți pacienți ajung pe scaunul medicului stomatolog cu diverse urgențe medicale cauzate, în spacial, de cariile netratate. Cu timpul, acestea evoluează, atacă pulpa și terminațiile nervoase, ceea ce implică un tratament mult mai costisitor și de lungă durată.

Totodată, există și pacienți care, din diverse motive, suferă de lipsa unuia sau a mai multor dinți. Dacă până acum câțiva ani cea mai bună soluție de restaurare dentară era proteza, grație evoluției stomatologiei și, implicit, a tehnologiilor folosite, implantul dentar a devenit cea mai rapidă și eficientă soluție.

Înainte de toate, ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o piesă din titan pur, de 99.99%, care are forma unui șurub și este folosit pentru a crea o rădăcină artificială în osul maxilar, acolo unde dintele natural lipsește. Reconstrucția folosind implantul dentar se face pe două segmente – unul intraosos, iar altul supraosos unde, deasupra bontului protetic, se va ancora o coroană, o punte dentară sau chiar o proteză.

Comparativ cu metodele clasice de restaurare dentară, un implant dentar de la Smile Ambassador elimină din start necesitatea sacrificării dinților învecinați. De cealaltă parte, implantul dentar aduce o serie de beneficii de ordin estetic, dar mai ales funcțional.  

Cum ne afectează lipsa dinților?

Cele mai citite articole

Atunci când lipsește un dinte natural sau mai mulți, masticația și vorbirea sunt primele care au de suferit. Mai mult, acolo unde dintele natural lipsește de prea mult timp va apărea și resorbția osoasă. Astfel, acest tratament poate fi chiar riscant, fiind o serie de contraindicații implant dentar. Pentru a nu exista această situație este important ca pacientul să apeleze cât mai repede la o soluție de restaurare dentară.  

Ce pacienți pot opta pentru implantul dentar?

La modul general, orice persoană care suferă de anodonție parțială sau totală. În mod evident, limitele sunt impuse de calitatea și cantitatea osului, de poziția sinusului maxilar sau a nervului alveolar-inferior, cauze legate de starea generală de sănătate. Tocmai din acest motiv, înainte de plasarea implantului dentar medicul specialist va recomanda analize de sânge și un CT. 

Vârsta este o problemă?

În cele mai multe dintre cazuri, pacienții vârstnici își exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că vârsta reprezintă un impediment. Starea generală de sănătate este mult mai importantă decât vârsta, iar dacă pacientul poate trece printr-o extracție dentară, cu siguranță este un bun candidat și pentru implantul dentar.

Este dureroasă intervenția?

Inserarea implantului dentar se face sub anestezie locală, deci pacientul nu va simți absolut nimic. Regiunea asupra căreia s-a intervenit poate fi dureroasă câteva zile, însă din acest motiv se administrează analgezice ușoare. 

Implanturile dentare afectează în vreun fel viața?

Odată inserate, implanturile dentare se comportă exact ca dinții naturali. Majoritatea pacienților nu fac diferența dintre implanturile dentare și dinții naturali. Asta înseamnă că pot bea sau mânca orice își doresc, fără restricții. Protezarea cu ajutorul implanturilor dentare îmbunătățește concret calitatea vieții, asigură o mai bună forță masticatorie și crește stima de sine. 

Cele mai citite articole