Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lucruri creative pe care le poți face folosindu-te de tulle

Ai câțiva metri de tulle rămași de la diverse proiecte DiY și ai rămas în pană de idei despre cum îi poți folosi? De cele mai multe ori întâlnim tulle la o mulțime de decorațiuni pentru locuință, însă astăzi îți vom oferi alte 6 idei creative la care să folosești acest material.

Ce este tulle-ul?

Tulle-ul este un material creat din mătase naturală, moale și fin la atingere, flexibil, dar în același timp fluid, care se folosește adesea la crearea articolelor vestimentare, cu scopul de a ajusta silueta.

Nu doar din mătase se poate crea tulle, ci și din alte fibre sau poliester, cel mai des întâlnit fiind la fustițele balerinelor, care poartă denumirea de tutu. Există tulle de la crisiashop și variantă peliculizată, extrem de trendy, grație luciului metalic discret, însă de mare efect.

Varianta de tulle din mătase naturală este perfectă pentru rochiile de seară cu sau fără corsaje, dar și în cazul salopetelor ample, dar vaporoase în același timp. Ca efectul să fie wow se recomandă ca acest material să fie folosit în croiuri ample, extrem de bogate, iar căptușeala să fie realizată din bumbac, pentru a nu irita pielea.

Tulle-ul nu este un material scump, însă presupune multă creativitate în folosirea lui pentru obiecte de decor sau articole vestimentare. Iată 6 idei creative la care poți folosi tulle:

Voalul de mireasă

Cele mai citite articole

Dacă ești viitoare mireasă și nu vrei să cheltui alte câteva sute de lei pentru voal îl poți crea chiar tu! Practic, folosești o cantitate generoasă de tulle, pe care o personalizezi după bunul plac, în acord cu tematica nunții și cu rochia de mireasă. Optează pentru tulle de culoarea albă, peste care să aplici perle sau dantelă din bumbac fină, cu diverse modele. 

Rochiile pentru domnișoarele de onoare

Tradiția spune că domnișoarelor de onoare li se oferă rochiile din marea zi de către mireasă. Dacă nu ai găsit un model care să se potrivească evenimentului, le poți crea chiar tu, cu ajutorul unui croitor iscusit. Astfel, nu vei cheltui atât de mulți bani cu rochițele domnișoarelor de onoare, iar acestea vor fi create pe silueta fiecăreia în parte.

Mărturiile de nuntă sau de botez

La un eveniment cum este nunta sau botezul, trebuie să le oferi invitaților un dar pentru participare. Dacă ai de gând ca mărturiile să fie dulci (bomboane sau prăjiturele), le poți împacheta cu ajutorul unei bucăți de tulle. Chiar și dacă vrei să oferi alte daruri le poți împacheta într-un tulle în nuanța specifică tematicii de nuntă sau botez sau ținând cont de culorile predominante în sala de evenimente. 

Decorațiuni pentru sala de evenimente

Indiferent de locul unde organizezi marele eveniment, acesta trebuie decorat corespunzător. O poți face cu ajutorul tulle-ului – poți îmbrăca scaunele sau chiar baloanele. De asemenea, te poți folosi de tulle pentru a crea ghirlande cu flori. Mai mult, poți face un panou cu flori de tulle sau alte obiecte decorative pe care să le plasezi la photo-corner. 

Haine pentru copii

Copiii cresc foarte repede, de aceea trebuie să ai mereu hainele potrivite. Dacă trebuie să participați la un eveniment îi poți crea fetiței tale o rochiță din tulle care să o evidențieze. În cazul băiețeilor te poți folosi de tulle pentru a crea costume pentru Halloween sau pentru serbari.

Coronițe

Coronițele din tulle sunt perfecte pentru petrecerile de vară, fiind o opțiune mai puțin costisitoare decât variantele create din flori naturale, care pot păli rapid. În plus, coronițele din tulle sunt o bună opțiune și în cazul fetelor care vor să poarte o tiară elegantă și rafinată, dar la un cost accesibil. 

Cele mai citite articole