Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ce este laptele praf?

Formulele pentru sugari din comerț sunt de obicei derivate din laptele de vacă și sunt concepute pentru a semăna cu substanțele nutritive găsite în laptele uman și pentru a vă ajuta copilul sănătos, pe termen lung, să crească și să se dezvolte corespunzător.

Este important să pregătiți formula în conformitate cu indicațiile specifice de pe cutie.

Cantitatea de formulă de care are nevoie un copil variază de la o zi la alta și de la fiecare sugar.

Poate exista un motiv pentru care nu puteți alăpta sau furniza copilului lapte matern. Odată ce s-a luat această decizie în cunoștință de cauză, ar trebui să vă simțiți confortabil, susținut și echipat cu informațiile corecte pentru a furniza în siguranță bebelușului cu preparate pentru sugari adecvate pentru sănătatea și bunăstarea lor.

Din ce este alcătuită formula?

Formulele comerciale pentru sugari sunt de obicei derivate din laptele de vacă și sunt concepute pentru a semăna îndeaproape cu cantitatea de substanțe nutritive găsite în laptele uman. Acestea conțin un echilibru de proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine, minerale și alți nutrienți pentru a vă ajuta copilul sănătos, pe termen lung (adică nu prematur) să crească și să se dezvolte în mod corespunzător. Toți sugarii hrăniți cu formule ar trebui să primească o formulă care este întărită cu fier.

Rareori, se poate dezvolta o alergie la proteina din laptele de vacă sau intoleranță la lactoză. Dacă sunteți îngrijorat de această posibilitate, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a afla ce tip de formulă ar fi cel mai potrivit pentru bebelușul dumneavoastră. Formulele speciale, cum ar fi formulele pe bază de soia, fără lactoză sau formele îngroșate, ar trebui utilizate sub supraveghere medicală.

Tipuri de formulă

Laptele praf sub  formă de pulbere este cea mai puțin costisitoare și se păstrează până la o lună după deschidere. Trebuie măsurat cu precizie cu ajutorul cupei furnizate pentru a preveni erorile de pregătire. Formulele sub formă de pulbere nu sunt un produs steril. Există riscul apariției bacteriilor dacă instrucțiunile de preparare nu sunt respectate cu atenție.

Concentratul lichid este mai scump decât pulberea și trebuie utilizat în 48 de ore de la deschiderea cutiei. Este mai ușor de măsurat și amestecat, dar există încă riscul unei erori de măsurare dacă instrucțiunile de pregătire nu sunt respectate cu atenție.

Pregătirea și hrănirea în siguranță a formulelor

Cele mai citite articole

·   Pregătiți formula în conformitate cu indicațiile specifice de pe cutie.

·   Curățați suprafețele bucătăriei și spălați-vă bine mâinile cu săpun și apă caldă.

·   Măsurați cu precizie formula și apa pentru a preveni sub- și supra-diluarea.

·   Spălați toate părțile sistemului de alimentare în apă caldă cu săpun, clătiți bine, apoi puneți-o în apă clocotită timp de cel puțin 2 minute.

·   Sterilizați sticlele, sfarcurile, inelele și capacele înainte de a prepara orice formă de formulă până când bebelușul are vârsta de 4 luni.

·   Se amestecă formula într-o ceașcă de măsurare din sticlă pentru măsurare precisă.

·   Pentru a steriliza apa, aduceți o oală deschisă cu apă curată și rece la fierbere timp de 2 minute. Lăsați apa să se usuce și să se răcească la aer înainte de a o amesteca cu formula.

·   Răciți sticla sub apă curentă rece înainte de hrănire (pentru a preveni opărirea) și înainte de a o păstra la frigider.

·   Verificați temperatura laptelui punând câteva picături pe încheietura mâinii. Ar trebui să se simtă cald sau chiar răcoros; nu prea cald sau fierbinte.

·   Dacă încălziți o sticlă rece, țineți sticla sub apă caldă curentă sau puneți-o într-un încălzitor de sticle. Amestecă bine formula și testează temperatura formulei înainte de a o da bebelușului tău. Nu încălziți sticlele în cuptorul cu microunde, deoarece pot apărea puncte fierbinți care afectează substanțele nutritive și pot arde gura bebelușului.

Cele mai citite articole