Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
iustin Paraschiv, Carmistin

Iustin Paraschiv, fondatorul Carmistin, a găsit soluția de a trece cu bine peste criza energetică

În prezent, din cauza crizelor numeroase pe care antreprenorii autohtoni le au de înfruntat, este extrem de dificil să te descurci ca om de afaceri și mai ales să menții un business la suprafață, ba chiar să mai obții și profit. Inflația, războiul din Ucraina, dar mai ales criza energetică sunt obstacole pe care antreprenorii trebuie să le treacă pentru a rezista pe o piață într-o transformare evidentă, din toate punctele de vedere.

Iustin Paraschiv, un antreprenor vizionar, nu se lasă înfrânt de criza energetică

Iustin Paraschiv, fondator Carmistin, a decis că una dintre armele prin care poate să contracareze efectele negative ale crizei energetice actuale este de a-și obține o autonomie cât mai mare pe acest plan, prin instalarea câtorva mii de panouri fotovoltaice.

Carmistin este unul dintre puținele holdinguri din România care înglobează în proporție de 90% lanțul de producție agrozootehnic, începând de la primul pas, al producerii în regie proprie a cerealelor, creșterea păsărilor și animalelor (porci, bovine) în ferme proprii, până la comerțul produselor finite.

Având în vedere activitatea sa extrem de puternică pe care o desfășoară, este firesc ca în materie de resurse consumate, energia electrică să se afle la loc de cinste.

Axell Green Energy (Carmistin)  a semnat deja cu Simtel Team

Mai exact, Axell Green Energy, companie ce este inclusă în Grupul Carmistin, a semnat la jumătatea anului 2022 un contract de colaborare cu un partener important, Simtel Team, o companie românească de inginerie și tehnologie renumită, listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Lider în România, în construcția și mentenanța centralelor electrice fotovoltaice, SimtelTeam a lucrat la centrale fotovoltaice din 7 țări.

Pe această cale, a parteneriatului perfectat în acest an, conform datelor comunicate de către oficialii Simtel Team, energia generată pentru Carmistin doar în primul an de funcționare va fi de circa 5.400.000 kWh, ceea ce va permite reducerea noxelor de dioxid de carbon cu aproape 3.300 de tone pe an. În final vor fi instalate nu mai puțin de 10.500 de panouri fotovoltaice.

Cele mai citite articole

Simtel Team are echipe proprii și reprezintă o garanție pentru holdingul Carmistin că instalarea se va face în siguranţă, cu respectarea strictă a normele de H&S și cerinţelor importante de protecţia mediului.

Un argument în începerea acestei colaborări pe termen lung a fost și faptul că specialiștii Simtel Team au certificări de specialitate de la marii producători de echipamente pentru industria fotovoltaică.

Autonomia energetică, o soluție pentru eficientizarea firmelor din cadrul Carmistin!

Iustin Paraschiv a pariat așadar pe energia verde pentru 18 locații Carmistin care vor avea centrale fotovoltaice proprii.

Nu va trece multă vreme și firmele din cadrul grupului vor avea un avantaj incontestabil față de concurenții din sectorul agroindustrial, deoarece, având autonomie energetică își vor putea reduce cheltuielile cu facturile la curentul electric până la înlăturarea totală a acestora, optimizarea lanțurilor de producție, reducerea amprentei de carbon, utilizarea în mod rațional a resurselor pentru o dezvoltare durabilă.

Această investiție responsabilă pe care a decis să o facă grupul Carmistin este o modalitate inteligentă de a obține un avantaj competitiv și de a rămâne în top înainte ca firmele sale să fie expuse la riscuri financiare și de reglementare suplimentare, având în vedere cerințele ce urmează a fi implementate și în țara noastră cu privire la o dezvoltare durabilă.

În același timp, dacă holdingul acordă încă de pe acum o atenție sporită problemelor de mediu, poate avea nevoie de un număr mai redus de acțiuni suplimentare pentru a se adapta la o realitate în continuă transformare, în care cerințele participanților pe piață și ale autorităților de supraveghere sunt concentrate pe o performanță economică realizată fără a uita vreun moment de protejarea mediului înconjurător.

În acest sens, trebuie amintit și faptul că din anul 2023, UE intenționează să introducă o taxă pe carbon pentru produsele importate, a căror producție este asociată cu emisii semnificative de gaze cu efect de seră. 

Cele mai citite articole