171Vizualizari 0Comentarii
Dintele uman este o structura destul de complexa care poate fi deteriorata cu usurinta de diverse boli. Cele mai frecvente sunt cariile si diversele sale complicatii, precum si boala parodontala. Si in ciuda faptului ca in secolul 21 au fost dezvoltate seturi intregi de masuri preventive si medicale pentru prevenirea acestor boli, iar medicii sunt concentrati sa depuna toate eforturile pentru a salva dintii naturali, de multe ori indepartarea lor devine inevitabila. In astfel de cazuri, un implant dentar poate fi o modalitate eficienta de a rezolva problema lipsei unuia sau mai multor dinti deodata.
Ce este metoda de implant dentar
Metoda moderna de implant in stomatologie devine din ce in ce mai populara si este folosita in practica stomatologilor din ce in ce mai des. Drept urmare, oamenii au devenit interesati de acest subiect si au inceput sa caute in mod activ informatii despre aceasta problema.
Dar multora le este greu sa aleaga un cuvant care desemneaza un bont introdus sub o proteza. In stomatologie, un implant este o structura solida care este introdusa in os sau sub periost in locul dintilor extrasi. Ajuta la fixarea mai buna a unei proteze dentare obisnuite sau a unei punti. In consecinta, termenul ˝implant dentar˝ este acceptat in medicina, iar acest termen este folosit de specialisti in stomatologie.
Implantarea dentara este o metoda moderna de restaurare a dintilor lipsa folosind implanturi artificiale de titan care au forma elicoidala si inlocuiesc complet radacina dintelui in ceea ce priveste functionalitatea acestuia. Coroanele artificiale, care se fixeaza ulterior pe implanturi, nu difera de dintii naturali in ceea ce priveste comoditatea sau estetica.
Cele mai citite articole
Implantarea moderna este o manipulare destul de previzibila si nedureroasa si permite pacientului sa restabileasca rapid si fiabil integritatea dentitiei, evitand in acelasi timp implicarea propriilor dinti in proiectarea sau utilizarea protezelor amovibile.
Tipuri de implanturi dentare
Implanturile moderne se disting in functie de materialul fabricat. Printre materiale se numara titanul, zirconiul si ceramica, si de asemenea, poate exista mai rar carbon sticlos si altele. In acelasi timp, liderul incontestabil de astazi este titanul. Implanturile difera si prin forma lor – lamelare si tubulare, surub si cilindrice.
Titanul, din care se fac implanturile, este foarte biocompatibil cu tesuturile corpului uman. Iar cei mai importanti producatori de implanturi acopera suprafata implanturilor de titan cu biocomplexe speciale, care stimuleaza si imbunatatesc grefarea si adaptarea acestora. Prin urmare, astazi, titanul este materialul nr. 1 pentru fabricarea implanturilor.
Implantul dentar este format din doua parti: partea intraosoasa (implantul propriu-zis), care actioneaza ca radacina a dintelui, si intraoral (bont), inlocuind portiunea coroanei. Aceste doua parti sunt conectate in siguranta cu un surub. De asemenea, exista modele de implanturi in care aceste doua parti sunt conectate intr-una singura, asa-numitele mono-implanturi, dar acestea sunt folosite doar in unele cazuri.