Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Parintii care aleg Topfer pentru bebelusii lor, au o serie de intrebari pe care le pun de obicei in momentul in care cumpara laptele de la magazin sau atunci cand se afla in cabinetul pediatrului.  Una dintre aceste intrebari se refera la tipurile de lapte praf pentru bebelusi existente pe piata.

Clasificarea laptelui praf

Parintii care intentioneaza sa isi hranesca bebelusul cu lapte praf, trebuie sa aleaga cel mai bun lapte. Este o marca de formula pentru sugari mai buna decat alta? Sunt in regula marcile generice? Este formula pe baza de soia mai buna decat cea din lapte de vaca? Tipul de lapte praf conteaza si de aceea trebuie intelese corect fiecare dintre ele.

Cele mai citite articole

Formulele comerciale pentru sugari sunt reglementate de Food and Drug Administration (FDA). Sunt disponibile trei tipuri majore:

  • Formule pe baza de proteine ​​din lapte de vaca. Majoritatea formulelor pentru sugari sunt facute cu lapte de vaca care a fost modificat pentru a semana cu laptele matern. Acest lucru ofera formulei echilibrul corect de nutrienti si face formula mai usor de digerat. Majoritatea bebelusilor se descurca bine cu formula de lapte de vaca. Unii bebelusi, totusi, cum ar fi cei alergici la proteinele din laptele de vaca, au nevoie de alte tipuri de formule pentru sugari.
  • Formule pe baza de soia. Formulele pe baza de soia pot fi utile daca este nevoie sa fie excluse proteinele animale din dieta copilului. Formulele pe baza de soia ar putea fi, de asemenea, o optiune pentru bebelusii care sunt intoleranti sau alergici la laptele de vaca sau la lactoza, un carbohidrat care se gaseste in mod natural in laptele de vaca. Cu toate acestea, bebelusii care sunt alergici la laptele de vaca ar putea fi, de asemenea, alergici la laptele de soia.
  • Formule de hidrolizat de proteine. Aceste tipuri de formule contin proteine ​​care au fost descompuse (hidrolizate) – partial sau extins – in dimensiuni mai mici decat cele din laptele de vaca si formulele pe baza de soia. Formulele de hidrolizat de proteine ​​sunt destinate bebelusilor care nu tolereaza laptele de vaca sau formulele pe baza de soia. Formulele intensiv hidrolizate sunt o optiune pentru bebelusii care au alergie la proteina din laptele de vaca.

In plus, formulele specializate sunt disponibile pentru sugarii prematuri si bebelusii care au afectiuni medicale specifice.

Cele mai citite articole