Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vrei să îți transformi bucătăria într-un loc primitor, unde să te poți bucura de clipe minunate alături de cei dragi?  Iată câteva sfaturi de amenajare, care te-ar putea ajuta să creezi o atmosferă mult mai plăcută în bucătăria ta, astfel încât să te poți relaxa dimineața cu o cafea aromată, sau seara cu o cină delicioasă.

Delimitează zonele din bucătărie

Înainte de a amenaja o bucătărie, trebuie să îți stabilești pentru început zonele importante, astfel încât să ai un spațiu de lucru, un spațiu de depozitare și unul pentru servirea mesei. De asemenea, în spațiul de lucru poți include și chiuveta și mașina de spălat vase. În acest fel îți va fi mult mai ușor să delimitezi activitățile specifice fiecărei zone din bucătărie.  Totodată, ar trebui să ții cont și de dimensiunea bucătăriei tale. Dacă ai o bucătărie de mici dimensiuni, poți alege să o transformi într-un open-space, pentru a obține o suprafață mai generoasă. Însă, poți opta și pentru alte soluții, astfel încât să creezi iluzia unui spațiu mult mai mare și mai aerisit. Spre exemplu, poți opta pentru piese de mobilier compacte, cât mai subțiri și înalte. De asemenea, poți alege dulapuri cu uși glisante și rafturi suspendate, care ocupă cât mai puțin loc. Iar pentru a economisi și mai mult spațiu poți apela la blaturi sau mese detașabile.

Profită de lumina naturală

Dacă vrei să te bucuri de o atmosferă primitoare în bucătăria ta, atunci ar trebui să te asiguri că întregul spațiu este bine luminat. Încearcă să profiți cât mai mult de lumina naturală și să optezi pentru perdele care să permită pătrunderea razelor în încăpere. De asemenea, pentru a lumina zonele mai întunecate poți opta pentru spoturi pe care le poți monta chiar deasupra rafturilor. Pentru a crea o atmosferă cât mai liniștitoare ar fi ideal să alegi doar surse cu lumină caldă.

Găsește soluții pentru aerisire

Bucătăria este locul în care gătești zi de zi, așa că este important să acorzi o atenție deosebită și aerisirii. Cu siguranță nu te vei simți bine în bucătărie, dacă mobilierul va mirosi a ulei încins, iar perdelele a fum. Tocmai de aceea este indicat ca în bucătărie să ai ferestre care să îți permită o aerisire naturală, dar și sisteme de ventilație, pentru a împrospăta aerul după fiecare sesiune de gătit. În plus, printr-o aerisire corespunzătoare poți să reglezi umiditatea din bucătărie, protejând astfel mobilierul. 

Alege un mobilier confortabil

Cele mai citite articole

Cu câteva trucuri și idei de amenajare îți poți transforma bucătăria într-un loc primitor și confortabil. Tot ce trebuie să faci este să te orientezi către piesele de mobilier potrivite. Spre exemplu, poți alege o masă rotundă în locul uneia dreptunghiulare, pe care o poți acoperi cu o față de masă colorată. De asemenea, niște scaune tapițate de bucătărie dau un aer primitor, mai ales dacă sunt asortate cu restul pieselor de mobilier.

Poți folosi și câteva pernuțe colorate pentru spătarele scaunelor, dar și prosoape de bucătărie cu diverse modele, care să îți transmită o stare de bine. Și nu uita de atmosferă! Cu ajutorul unui mini-radio sau a unei boxe portabile te poți bucura de clipe minunate la tine în bucătărie, în timp ce gătești.

Decorează cu ajutorul plantelor

Dacă vrei să împrospătezi aerul din bucătărie poți apela la câteva ghivece cu flori colorate. Alege diferite vase din ceramică, cu modele tradiționale, pentru a adăuga o pată de culoare bucătăriei tale. Iar dacă ai un spațiu generos la dispoziție, poți opta chiar și pentru vaze din sticlă pe care să le umpli în fiecare zi cu buchete de flori.

Alege finisaje de calitate

O bucătărie confortabilă și primitoare are nevoie de cele mai bune finisaje. Tocmai de aceea, este important să optezi pentru materiale de construcție de calitate, care să te ajute să întreții cât mai ușor curățenia. Așa că îți recomandăm să optezi pentru gresie, faianță, sau chiar și pentru piatră naturală, care este un material costisitor, dar extrem de rezistent și elegant.

Așadar, o bucătărie primitoare este o bucătărie curată, bine luminată și aerisită. Ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit și cu siguranță vei reuși să-ți transformi bucătăria într-un loc confortabil unde să îți poți savura cafeaua cu drag în fiecare dimineață.

Cele mai citite articole