Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Indiferent de starea vremii, petrecerile în aer liber fac parte din lista celor mai plăcute evenimente pe care le poți împărtăși cu prietenii sau familia. Dacă locuiești la casă sau ai posibilitatea să închiriezi regulat un loc în care să dai petreceri în aer liber, merită să le organizezi pe tot parcursul anului, în special în contextul actual, când ieșirile în locuri publice, alături de mai mulți necunoscuți, devin mai periculoase în ceea ce privește infectarea cu Covid-19. Iată câteva sfaturi pentru organizarea sigură și reușită a unei petreceri în aer liber:

Pregătește spațiul

Atmosfera este esențială pentru o petrecere în aer liber. Chiar dacă ai la dispoziție spațiul pentru a o organiza, nu este suficient dacă nu poți pune la cale un decor cât mai potrivit sau dacă nu ai un sistem audio performant. Avantajul pe care îl ai în aer liber este că te poți bucura și de muzică live. Dacă ai prieteni talentați, care au o formație sau sunt DJ, discută cu aceștia pentru a organiza un eveniment în adevăratul sens al cuvântului. Folosește lumini de exterior cu tehnologie smart, care te ajută să creezi un adevărat dans de lumini și care pot fi controlate și personalizate cu ușurință. În acest fel, vei oferi și experiența unei atmosfere de vis, în cadrul unei petreceri mici sau medii.

Fă o listă de băuturi și feluri de mâncare

O petrecere nu este completă fără băuturi și preparate pe gusturile tuturor. Pentru a avea la dispoziție o gamă cât mai variată, fă o listă de mâncăruri și băuturi pe care le poți pregăti. Posibilitățile vor fi limitate, dar asigură-te că oferi cel puțin cinci opțiuni din fiecare. De asemenea, ia în considerare preferințele invitaților. Preparatele cu carne sau alimentele de origine animală trebuie să fie însoțite și de alternative vegane. De asemenea, preparatele vegetariene nu pot lipsi și este recomandat să oferi opțiuni atât pentru carnivori, cât și pentru vegetarieni. În ceea ce privește băuturile, concentrează-te pe cocktailuri cu, dar și fără alcool. De asemenea, poți oferi o gamă variată de ceaiuri sau vin, pentru cei pretențioși.

Asigură-te că ai acordul vecinilor

Cele mai citite articole

Petrecerile în aer liber se termină, uneori, cu apariția forțelor de ordine sau prin certuri cu vecinii deranjați de zgomot. Pentru a evita asemenea întâmplări neplăcute, discută din timp cu vecinii, dacă organizezi petrecerea pe terasă sau în curtea din spate. De asemenea, dacă închiriezi un spațiu pentru o petrecere sau un concert, asigură-te că ai avizele necesare de la poliție și că spațiul are autorizație de funcționare. În această perioadă, este important și să respecți măsurile de distanțare socială și interdicțiile impuse de autorități. Limitează numărul de participanți, în funcție de restricțiile anunțate, și fă tot posibilul ca siguranța invitaților să fie respectată.

O petrecere în aer liber presupune organizare temeinică și o atmosferă cât mai plăcută. Creativitatea stă pe primul loc, dar nu uita de responsabilitatea pe care o ai față de invitați, din toate punctele de vedere.

Sursa foto: Pexels.com

Cele mai citite articole