Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

După găsirea celui mai bun spaţiu de birouri Bucureşti şi după închirierea sau cumpărare acestuia, proprietarii mai au de făcut un pas foarte important, şi anume să îl amenajeze. Există mai multe criterii pe care clienţii se pot baza pentru a se asigura că au făcut cea mai bună alegere în ceea ce priveşte achiziţionarea sau închirierea spaţiului de birouri. Acest spaţiu trebuie să se situeze într-o zonă bună, să dispună de accesibilitate pentru maşini şi să fie aproape de staţiile de mijloace de transport în comun, dar şi să dispună de dotări de ultimă generaţie.

Cum se poate amenaja spaţiul de birouri într-un mod modern, care să se încadreze în buget?

Spaţiul de birouri odată achiziţionat sau închiriat, trebuie amenajat în mod corespunzător. Chiar dacă dispune de toate dotările necesare şi proprietarul sau chiriaşul nu mai trebuie să dea nici măcar cu var, este necesară decorarea birourilor şi dotarea lor cu dispozitive electronice necesare. Există numeroase obiecte de mobilier şi obiecte IT ce trebuie să fie incluse într-un birou modern.

Astfel, o preocupare importantă a celor care închiriază sau cumpără un spaţiu de birouri este găsirea mobilierului potrivit. Este necesară alegerea scaunelor potrivite pentru angajaţii care stau foarte multe ore la birou. Aceste scaune trebuie să fie confecţionate din materiale de cea mai bună calitate, să fie rezistente, să nu se strice repede şi să nu determine apariţia durerilor de spate.

Un alt obiect de mobilier important care nu trebuie să lipsească din niciun birou este chiar biroul însuşi. Biroul ales trebuie să fie modern, din lemn de bună calitate, să fie iluminat în mod corespunzător cu o lampă sau un lampadar, să dispună de suficient spaţiu de lucru, dar şi de depozitare, de sertare şi de alte suporturi.

Pe lângă scaun şi birou, din spaţiul de lucru al angajaţilor nu trebuie să lipsească un dulap sau un obiect de depozitare al documentelor, scaune pentru clienţi sau pentru partenerii de afaceri, precum şi un cuier.

Orice administrator al unei afaceri care doreşte să investească în spaţii de birouri de închiriat Pipera trebuie să îşi facă un anumit plan înainte de a lua o decizie în acest sens. Piaţa imobiliară este foarte bogată cu spaţii de birouri de închiriat, în orice zonă a capitalei şi a ţării, de aceea este esenţial ca antreprenorii să “cearnă” anumite informaţii şi să ţină cont de anumite criterii în acest sens, astfel încât afacerile să se dovedească de un real succes. De aceea, înainte de a inspecta piaţa imobiliară, este necesar ca oamenii să ţină cont de câteva aspecte care să îi ajute să găsească locul potrivit în care echipa lor să îşi desfăşoare activitatea.

De cât spaţiu va avea nevoie afacerea?

Înainte de a alege un spaţiu de birouri de închiriat în Pipera, administratorii afacerilor trebuie să facă un calcul referitor la spaţiul de care vor avea nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea. Acest calcul este destul de simplu de făcut şi include numărul de angajaţi actual său potenţial, precum şi funcţia fiecărui angajat, dacă există posibilitatea că mai mulţi angajaţi să împartă acelaşi birou şi nu numai.

Cele mai citite articole

Spre exemplu, dacă actuala afacere numără 15 angajaţi, dar antreprenorii intenţionează să ajungă la 30 de angajaţi în scurt timp pentru a se extinde, se va ţine cont de numărul de angajaţi potenţiali pe viitor. De asemenea, se va pune accent pe modul în care angajaţii vor lucra, adică în birouri separate sau dacă vor putea împărţi acelaşi birou.

Costurile chiriei birourilor

Un alt aspect important de care trebuie să ţină cont persoanele care doresc să închirieze un spaţiu de birouri este cel ce ţine de costuri. Chiria propriu-zisă nu este singura cheltuială pe care trebuie să o plătească lunar antreprenorii în mod obligatoriu, ci şi cheltuieli legate de utilităţi. Dacă “nota de plată” estimată la finalul fiecărei luni este prea mare, dacă facturile la întreţinere şi utilităţi, precum şi preţurile consumabilelor depăşeşte potenţialul profit al companiei, atunci cu siguranţă investiţia nu merită făcută.

Alegerea zonei închirierii spaţiului de birouri

Zona în care trebuie să se regăsească birourile companiei este de asemenea foare important. Se va ţine cont în acest sens de activitatea firmei care va decide dacă întâlnirile cu clienţii au loc la birou sau pe teren, dar şi de accesibilitatea zonei.

La fel de important este şi domiciliul angajaţilor, care nu trebuie să fie foarte departe, cel puţin pentru majoritatea angajaţilor.

Locuri de parcare suficiente

Nu în ultimul rând, pentru a închiria un spaţiu de birouri de închiriat se va ţine cont şi de numărul de locuri de parcare din zonă. Este necesar ca toţi angajaţii să îşi găsească loc de parcare atunci când vin la muncă, fără a fi nevoiţi să caute prea mult un astfel de loc şi să întârzie la muncă.

Cu siguranţă, numărul locurilor de parcare din jurul clădirii de birouri de închiriat este esenţial, pentru că nimeni nu îşi doreşte ca potenţialii clienţi sau parteneri de afaceri, sau chiar angajaţii să nu găsească loc de parcare sau să plece cu maşina zgâriată din cauza aglomeraţiei din locul de parcare.

Cele mai citite articole