Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Atunci când amenajăm o locuință ne interesează să beneficiem de un spațiu în care să ne simțim confortabil, protejați și relaxați. Ușile și ferestrele sunt cu siguranță elemente deosebit de importante ce ne ajută să construim cuibul ideal, cu condiția să le configurăm în funcție de nevoile noastre specifice. Termopanul a devenit în ultima vreme o alegere extrem de populară datorită particularităților sale în ceea ce privește durabilitatea, rezistența și capacitatea mare de izolare fonică și termică. El se referă de fapt la stratul dublu sau triplu de sticlă termoizolantă integrată într-o tâmplărie de lemn, PVC sau aluminiu. 

Folosește produsele de curățare adecvate

Desigur, ca aceste caracteristici să se mențină constante cât mai mult timp este necesară o întreținere adecvată. O soluție comună și eficientă pentru spălarea ramelor indiferent de materialul lor este apa și săpunul. Însă, există situații în care murdăria este persistentă sau mai veche. Un amestec de apă și oțet pulverizat pe suprafețe cu ajutorul unui atomizor poate fi de ajutor mai ales dacă este lăsat o vreme să își facă efectul. Șervețelele pentru copii sunt la fel de bune și practice, fiind la îndemâna oricui. Când totuși ai nevoie de o îngrijire profesională, există solutii de curatat speciale de PVC suficient de puternice ca să elimine orice fel de murdărie, depuneri sau urme învechite. Sunt de evitat produsele cu textura cremoasă deoarece pot înlătura stratul lucios al materialului, înălbitorii sau amestecurile pe bază de alcool.

Când vorbim de termopan, o problemă des întâlnită este instalarea condensului între cele două geamuri. Pentru a combate fenomenul există câteva soluții ce se aplică fără ajutorul unui specialist. Pornirea unui dezumdificator în fața ferestrei are capacitatea să absoarbă umiditatea, iar încălzitoarele, absorbantele de umezeală sau uscătoarele de păr pot ajuta și ele chiar dacă sunt opțiuni pe termen scurt. Bicarbonatul de sodiu sau cărbunele amplasat într-un recipient pe pervaz va avea același efect. Problemele de acest gen sunt cauzate deseori de slăbirea etanșeității și de deteriorarea sigiliului, circumstanțe în care este indicat să apelăm la ajutorul unui profesionist. Stratul de abur sau ceață va fi șters cu succes cu ajutorul oțetului, amoniacului sau o solutie de geamuri concepută special.

În situația în care dorim să le spălăm și pe interior este necesar să îndepărtăm sigiliul care le menține la o anumită distanță unul de celălalt. El se înlătură cu ușurință sau din contră, este nevoie de puțin ajutor, iar la resigilare trebuie să fim siguri că suprafețele sunt perfect uscate și nu există nici urmă de umiditate între ele. 

Cele mai citite articole

Cum asiguri mentenanța garniturilor și a elementelor de feronerie?

Piesele de cauciuc se curăță cu preparate blânde, de apă și săpun pentru a diminua riscul decolorării sau a deteriorării sigiliilor. Se vor șterge cu o cârpă moale, non-abrazivă care să nu zgârie suprafața și să o modifice iremediabil din punct de vedere estetic iar particulele de praf și mizerie se pot îndepărta cu o perie moale. Lubrifierea constantă a obiectelor de feronerie după ce le-ai curățat în prealabil este cheia funcționării perfecte a ferestrelor și a porților de intrare din casa ta.

Poți aplica aceleași reguli și la ușile sau geamurile glisante?

Când deschiderea se realizează pe orizontal, spălarea ferestrelor sau a ușilor va fi mai dificilă față de cele care sunt configurate să se deschidă în afară sau interior. Scoaterea sticlei din cadru este singura variantă pentru realizarea unei toalete impecabile și complete.

Ca să beneficiem mereu de beneficiile aduse de termopan în locuința noastră este recomandat să îl întreținem corespunzător și să rezolvăm în timp real orice deteriorare ce îi poate slăbi eficacitatea și calitățile. 

Sursa foto: https://burst.shopify.com/photos/house-with-garage?q=house

Cele mai citite articole