Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

O anvelopă este o componentă în formă de inel care înconjoară janta unei roți pentru a transfera sarcina vehiculului de pe osie prin roată la sol și pentru a asigura tracțiunea pe suprafața pe care se deplasează roata. 

Majoritatea anvelopelor sunt structuri umflate pneumatic, care asigură, de asemenea, o pernă flexibilă care absoarbe șocul pe măsură ce anvelopele se rostogolesc pe o suprafață aspră sau umedă. Aceste anvelope Sibiu oferă o amprentă, denumită patch de contact care este concepută pentru a se potrivi cu greutatea vehiculului cu rezistența portantă a suprafeței, oferind o presiune a rulmentului care nu va deforma suprafața excesiv. 

Când te gândești la caracteristicile de siguranță ale unei mașini, cel mai probabil ți-au venit în minte oglinzile laterale, centurile de siguranță și airbagurile. În timp ce aceste trei sunt pe această listă, există o altă parte importantă a mașinii pe care mulți proprietari de vehicule o ignoră: anvelopele. 

Ca singurul punct de contact dintre tine și șosea, aceste cauciucuri auto în Sibiu joacă un rol vital în asigurarea siguranței de a conduce mașina. La fel ca pantofii pe care îi porți în picioare, ai dori ca anvelopele să se potrivească frumos cu mașina ta, astfel încât acestea să poată rula în starea lor optimă. 

Iată câteva dintre consecințele care pot apărea din neglijarea anvelopelor:

Cele mai citite articole

În primul rând, anvelopele defecte pot duce la controlul mai redus al mașinii. Această situație poate, de asemenea, să escaladeze și să ducă la o explozie, ceea ce înseamnă o pierdere totală a controlului asupra vehiculului tău. Distanța de frânare este cât de departe merge vehiculul înainte ca acesta să se oprească complet (după acționarea frânelor). 

Deși acest lucru poate fi afectat de factori externi, cum ar fi condițiile meteorologice și de drum, și anvelopele tale pot afecta această distanță. Acvaplanarea este ceea ce se întâmplă atunci când se formează un strat de apă între anvelopa și suprafața drumului. 

Banda de rulare a anvelopelor este concepută pentru a ajuta apa să curgă și să se îndepărteze de suprafața acesteia, asigurând întotdeauna contact cu șoseaua. Când anvelopele au suprafețe de rulare puțin adânci sau uzate, se poate acumula apă pe suprafața lor. Acest lucru creează un strat de apă pe care vor aluneca anvelopele, ceea ce te face să pierzi tracțiunea și, la o scară mai mare, să controlezi mașina.

Cu alte cuvinte, asigurarea faptului că anvelopele sunt bine întreținute și îngrijite este cel mai rapid mod de a elimina riscurile de pierdere a controlului în timp ce ești pe drum. Deși poate părea convenabil să lași toate aceste probleme complicate legate de piesele auto mecanicului tău, întotdeauna este util să înțelegi ce se întâmplă când te urci la volan.

Cele mai citite articole