Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piața de laptop-uri a crescut în ultimii ani grație evoluției tehnologiei și a prețurilor accesibile tuturor. Zeci de producători se întrec în fiecare an în noi produse și modele, unele mai atractive și mai performante ca altele. 

Cu toate acestea, nu avem cum să le cumpărăm pe toate astfel că avem nevoie de o muncă titanică de research în alegerea modelului ideal pentru stilul nostru de activitate și viață.

Indiferent dacă sunteți în căutarea unui Chromebook, a unui laptop de gaming, a unui convertibil 2-în-1, a unui notebook ultra-ușor sau a unui model complex, mai jos găsiți mai multe opțiuni. 

Acestea nu sunt cele mai puternice laptop-uri din toate timpurile, ci unele dintre cele mai bune laptop-uri existente pe piață când vine vorba de performanțe și raport calitate / preț. 

Apple MacBook Air (M2)

Noul MacBook Air este un portabil subțire și ușor, având sub carcasă cel mai recent procesor Apple. Modelul M2 oferă, de asemenea, o cameră web de 1080p și un afișaj mai bun decât predecesorul său, păstrând în același timp funcții precum durata lungă de viață a bateriei și încărcarea MagSafe.

Procesorul M2 nu este la fel de rapid sau puternic precum M1 Pro sau M1 Max, dar este încă performant în raport cu modelul pe care este instalat. Având în vedere cât de subțire și ușor este Apple MacBook Air (M2), acest model oferă un raport foarte bun între putere de procesare și portabilitate. 

Modelul de bază are în configurația sa de bază 8 GB memorie RAM, 256 GB spațiu de stocare, un procesor cu 8 nuclee și un GPU performant, iar prețul pornește de la 7.199 Lei.

Appl MacBook Pro (14-inch și 16-inch)

Cele mai citite articole

Poate fi confuz să vedeți atât modelele MacBook Pro 2021 (cu procesoarele M1 Pro și M1 Max) cât și modelele MacBook Pro 2023 (cu cipurile M2 Pro și M2 Max) în această listă. Modelele 2023 sunt dispozitive mai puternice, dar pin prisma prețului ridicat sunt și dispozitive mai de nișă, pe care le recomandăm mai ales profesioniștilor. În schimb modelele din 2021 au acum un preț mai bun, fiind mai accesibile unui public mai vast.

Asus Zenbook Pro Duo 14

În cele din urmă, există un laptop cu ecran dublu pe care îl putem recomanda cu toată încrederea. În trecut, au mai existat modele care au simulat două ecrane, dar erau mai greu de utilizat. Dar în Zenbook Duo 14, Asus a înclinat ecranul mai mult, cu o rezoluție mai mare și astfel l-a făcut mai util.

Folosind software-ul Asus ScreenXpert, utilizatorii Zenbook Pro Duo au în esență un monitor OLED secundar mic pe tastatura lor. Acest al doilea ecran poate fi, de asemenea, transformat într-un touchpad gigant (ceea ce este util, deoarece touchpad-ul real cu care vine dispozitivul este destul de mic.

Dispozitivul vine, de asemenea, cu tehnologii de înaltă performanță de la Intel și Nvidia și un ecran principal cu aspect 16:10. Acest dispozitiv inovator este cea mai bună alegere pentru cumpărătorii care doresc mai multe ecrane într-un singur portabil.

Asus ROG Zephyrus G14

ROG Zephyrus G14 este un laptop de gaming uimitor de puternic. Procesorul său AMD Ryzen 9 și GeForce RTX 3060 pot spori performanțele grafice în jocuri, cu afișajul său QHD, fiind, de asemenea, surprinzător de eficiente pentru alte sarcini. Puteți practica cele mai noi jocuri video, puteți accesa cele mai complexe website-uri și puteți folosi acest model în cele mai inedite moduri multimedia. 

Asus ROG Zephyrus G14 rulează în condiții optime jocuri video complexe, precum și jocuri de tip slots – și ele din ce în ce mai atrăgătoare din punct de vedere al graficii și al efectelor speciale – sau jocuri de ruletă, blackjack & baccarat live online.

Concluzii

Mai sus aveți unele dintre cele mai puternice, performante și bune laptop-uri existente astăzi pe piață. Nu sunt cele mai ieftine, dar nici cele mai scumpe. Oferă un raport calitate preț / performanță foarte bun, putând fi folosite în diferite activități cotidiene: business, multimedia, gaming, office.

Cele mai citite articole