360Vizualizari 0Comentarii
Unul dintre elementele care nu lipseste de la nici o nunta, indiferent de stilul in care este organizata aceasta, traditionala sau moderna, este reprezentat de lumanarile de nunta. Cu toate acestea, foarte putine persoane cunosc simbolistica acestora si de ce este bine ca in timpul cununiei religioase sa fie aprinse doua astfel de lumanari.
Aprinderea unei lumanari este un gest crestinesc, ce este realizat in foarte multe situatii, de la nunta si botez, la inmormantare sau chiar intr-o zi obisnuita, in memoria celor decedati sau pentru ajutorul celor dragi.
Lumanarea are mai multe simboluri, dar toate tin de puritate si har divin. Astfel ca indiferent de momentul sau motivul pentru care este aprinsa o lumanare, aceasta este considerata Lumina Domnului, reprezentand Harul Divin, dar si iubirea si puritatea sufletului.
Care este semnificatia lumanarilor de cununie?
Cand vine vorba despre lumanari cununie, acestea sunt aduse in biserica de catre domnisoarele de onoare, iar dupa ce sunt aprinse, trebuie tinute de nasi pe tot parcursul slujbei religioase.
In conceptia crestina, aceste lumanari simbolizeaza lumina si calea corecta pe care mirii trebuie sa mearga in viata lor de familie, incepand din acel moment. Astfel ca acestea au rolul de a le calauzi calea, pentru a nu se abate de la iubire si credinta.
Cele mai citite articole
In plus, nasii sunt cei care le tin in timpul slujbei de cununie deoarece acestia reprezinta modelul de urmat in ceea ce priveste viata de familie, pe care mirii trebuie sa il urmeze.
Totusi, in prezent, aceste semnificatii nu mai sunt cunoscute, iar lumanarile de nunta reprezinta mai mult un accesoriu, aceste fiind adesea decorate cu flori naturale, asortate cu buchetul miresei si chiar cu cel al nasei.
Ce superstitii legate de nunta exista?
In ceea ce priveste superstitiile, romanii si crestinii, in general, au o serie de astfel de credinte conform carora persoana care le face va avea noroc sau ghinion, ori chiar este in pericol iminent. Chiar si legat de lumanarile de nunta exista anumite supersitii, cum ar fi ca cele doua lumanari de cununie nu ar trebui aduse la biserica cu aceeasi masina sau ca prima picatura de ceara scursa din aceasta poate prevesti o nenorocire pentru persoana care se afla cel mai aproape de partea lumanarii pe care s-a scurs.
Totodata, exista o multime de alte superstitii de nunta la romani, ca de exemplu, cine face nunta in luna mai se va desparti la fel de repede cum trec florile de primavara, aceeasi soarta fiind predestinata si mireselor care scapa buchetul de flori din mana.
Purtarea unor perle de catre mireasa sau intalnirea cu o alta mireasa sunt, de asemenea, considerate semne de ghinion si suferinta. Chiar si alegerea unor verighete realizate din aur alb si aur galben pot duce la un divort rapid, conform superstitiilor, deoarece acestea simbolizeaza doua caractere diferite.
Totusi, viitorii miri ar trebui sa tina cont de dragostea care i-a facut sa ajunga in fata altarului si de credinta, fara a baga in seama toate superstitiile populare.