Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ochi

Ce este zbaterea ochiului drept?

Zbaterea ochiului drept este o senzatie neplacuta in care ochiul se misca involuntar si foarte rapid. Aceasta se poate manifesta prin clicuri, tremuraturi sau chiar miscari care par a fi de mai multe ori pe secunda. Acest simptom poate fi asociat cu dureri de cap, ameteli, pierderi temporare de vedere sau alte simptome neplacute.

Cauzele zbaterii ochilor drepti

Zbaterea ochiului drept poate fi cauzata de o varietate de factori, inclusiv stres, oboseala, anxietate si chiar tulburari neurologice. Alte cauze pot fi infectii virale sau bacteriene, leziuni ale ochiului sau dereglari hormonale si uneori dezechilibru al electrolitilor din corp. De asemenea, poate fi cauzata de medicamente, precum antidepresivele sau medicamentele pentru tensiune arteriala. Anumite tipuri de boli, cum ar fi epilepsia sau scleroza multipla, pot provoca, de asemenea, zbaterea ochiului drept.

Diagnosticul zbaterii ochilor drepti

Pentru a diagnostica zbaterea ochiului drept, medicul va efectua un examen fizic complet al ochiului si va recomanda anumite teste, cum ar fi examinarea campului vizual, testul tensiunii oculare, investigatii ale nervului optic si scanari ale creierului. Testele analizeaza mirosul, vederea, coordonarea oculara si motilitatea mușchilor oculari. Acestea pot ajuta la identificarea cauzei zbaterii ochiului drept si la prescrierea unui tratament adecvat.

Tratamentul zbaterii ochilor drepti

Cele mai citite articole

Tratamentul zbaterii ochiului drept depinde de cauza pentru care se manifesta. De obicei, medicul va prescrie medicamente, cum ar fi antidepresive, anticonvulsivante sau medicamente pentru tensiune arteriala. De asemenea, se recomanda terapia comportamentala si exercitiile oculare. Exista, de asemenea, tratamente chirurgicale disponibile pentru persoanele care sufera de zbatere oculara severa. Acestea includ implantul de neurostimulare oculara si chirurgia de strabism.

Prevenirea zbaterii ochilor drepti

O modalitate prin care se poate preveni zbaterea ochiului drept este sa se evite orice factor care poate contribui la aceasta afectiune. Acest lucru include evitarea stresului, a oboselii, a consumului excesiv de alcool si fumatului. Exercitiile fizice regulate pot ajuta la diminuarea stresului si a anxietatii. De asemenea, se recomanda sa se evite expunerea la lumina stralucitoare si sa se utilizeze ochelari de soare cu filtru UV. Este important sa se consulte medicul in cazul in care apar simptomele zbaterii ochiului drept sau alte simptome pentru a se stabili o diagnosticare corecta si un tratament adecvat.

Concluzie

Zbaterea ochiului drept poate fi un simptom neplacut si poate fi cauzata de o varietate de afectiuni. Pentru a diagnostica aceasta afectiune, medicul efectueaza un examen fizic si recomanda anumite teste. Tratamentul depinde de cauza si poate include medicamente, terapia comportamentala si exercitii oculare. Prevenirea zbaterii ochiului drept consta in evitarea factorilor care pot contribui la aceasta afectiune si in exercitii fizice regulate.

Cele mai citite articole