Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ce nuanță să alegi pentru rochia de mireasă?

Dacă urmează să te căsătorești, alegerea rochiei de mireasă este o etapă care merită toată atenția ta! Pentru a trece cu brio peste emoțiile datorate faptului că toate privirile vor fi ațintite asupra ta întreaga seară, rochia de mireasă trebuie să ți se potrivească mănușă și să fie exact pe placul tău.

Știi exact care este croiul pe care vrei să-l aibă rochia pe care o vei purta atunci când vei spune ”Da!”, însă alegerea nuanței acestei piese vestimentare te pune în dilemă? Nu și dacă urmezi sfaturile noastre!

Factori de care să ții cont atunci când alegi nuanța rochiei de mireasă

Alegerea nuanței rochiei de mireasă este un pas important care face parte din organizarea nunții și poate fi influențată de mai mulți factori, printre care: tonul pielii, anotimpul și tema nunții.

În primul rând, nuanța tenului joacă un rol esențial în alegerea culorii rochiei de mireasă. De exemplu, miresele cu tenul deschis pot opta pentru rochii albe, cu reflexii argintii, care vor sublinia frumusețea pielii, creând un ușor contrast. În schimb, miresele cu un ten mai închis se pot orienta către nuanțe de crem sau ivory, care vor complimenta acest tip de ten. 

În al doilea rând, anotimpul în care are loc nunta influențează și selecția nuanței pe care o va avea rochia de mireasă. De altfel, în funcție de acest criteriu vei ști și care sunt cele mai potrivite materiale pentru rochia de mireasă.

Cele mai citite articole

Rochiile în nuanțe mai reci, precum albul pur sau albul cu subtonuri albastre – nuanțe care emană prospețime și puritate – sunt mai potrivite pentru nunțile de iarnă. În schimb, nuanțele mai calde, precum ivory sau crem, sunt mai potrivite pentru nunțile de vară sau de toamnă. 

În al treilea rând, este esențial ca nuanța rochiei de mireasă să fie în acord cu tema nunții. Pe de o parte, dacă evenimentul are o temă tradițională sau elegantă, o rochie într-o nuanță clasică de alb poate fi alegerea perfectă. Pe de altă parte, dacă nuntă are o tematică modernă sau eclectică, mireasa poate opta pentru o rochie într-o nuanță mai neconvențională, precum roz pal sau chiar baby blue.

În cele din urmă, alegerea nuanței rochiei de mireasă trebuie să reflecte personalitatea și preferințele celei care o va purta. Amintește-ți, deci, că ești unică și că este important să optezi pentru o rochie care să o facă să te simți încrezătoare și frumoasă în ziua cea mare!

Tendințele actuale în ceea ce privește nuanțele de rochii de mireasă

În lumea modei, tendințele se schimbă rapid, iar rochiile de mireasă nu fac excepție de la regulă. În ultimii ani, am putut observa o varietate de nuanțe care au captat atenția designerilor și a viitoarelor mirese. Dacă în trecut albul pur era varianta preferata a mireselor, astăzi ele au la dispoziție o paletă largă de culori, de la nuanțe delicate de roz sau albastru până la nuanțe foarte îndrăznețe precum roșu sau negru. 

Totodată, dacă vrei să te abați de la varianta cromatică clasică – anume albul – și poate chiar să flirtezi cu subtonuri roz sau aurii, ia în considerare o rochie de mireasă de culoarea șampaniei. Alături de albul pur și ivory, nuanța champagne este o opțiune care nu se demodează niciodată în materie de rochii de mireasă. Toate aceste nuanțe pe care tocmai le-am enumerat sunt asociate cu eleganța, puritatea și romantismul, fiind astfel alegerea perfectă pentru miresele care doresc un look atemporal.

Alegerea nuanței pentru rochia de mireasă este o opțiune personală, dar poate fi influențată și de alți factori. În cele din urmă, nu uita să ceri o a doua opinie. Prietenii și familia pot oferi feedback valoros!

Cele mai citite articole