Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dacă te gândești să variezi activitățile copilului tău, ai putea să pui pe listă câteva lucuri interesante, pe care le poți descoperi în rândurile ce urmează. Poți petrece timp de calitate în familie, astfel că recomandările de mai jos ar putea fi puse în practică oricând dorești, ca să poți scăpa de rutina zilnică și să vă distrați împreună .

 Ce lucruri ar putea să îi placă micuțului tău și cum puteți petrece timp frumos cu activități pe măsură?

1. Ieșiri cu bicicleta

Plimbările cu bicicleta vor fi întotdeauna preferate de micuți, mai ales dacă și părinții sunt implicați în asemenea activități. Beneficiile mersului cu bicicleta sunt variate, iar printre acestea se numără și descoperirea împrejurimilor, astfel realizând activități fizice moderate unde majoritatea grupelor de mușchi sunt puse în mișcare. 

În plus, este posibil ca în timp, acest hobby sa devina un stil de viață, iar dacă ești în căutare de biciclete pentru copii, pe Altex.ro poți găsi modele variate, din care să alegi în funcție de vârsta micuțului tău.

2. Drumeții ușoare

Se spune că nimic nu se compară cu petrecerea timpului în aer liber, mai ales dacă și condițiile meteo sunt pe măsură. Astfel, drumețiile cu cei mici ar putea să se regăsească printre activitățile preferate în familie, cu mențiunea că nu există o vârstă anume pentru a începe o asemenea expediție. 

Copiii sunt receptivi la tot ceea ce se întâmplă în jurul lor, iar drumețiile pot fi relaxante și interesante în același timp. Împreună puteți să descoperiți mediul înconjurător și povesti despre frumusețea naturii.

3. Ore de pictură și desen

Cele mai citite articole

Nu trebuie să ai talent la desen sau pictură pentru a te apuca de aceste activități. Încurajarea acestor practici este sănătoasă pentru copil și ajută la dezvoltarea laturii lui artistice, a abilităților motorii și la coordonarea ochi-mână. 

Important este să introduci jocuri distractive în timpul orelor de desen sau pictură, iar la final să vă bucurați de rezultatele voastre în materie de artă.

4. Sesiuni de dans

Copiilor le place să danseze și să descopere muzica și ritmul încă de la vârste fragede. Sesiunile de dans în familie sunt excelente pentru o porție de distracție. Ca părinte, poți improviza un pic și pregăti ringul de dans, cu costume de carnaval, lumini colorate și multă bună dispoziție.

5. Ieșiri la teatru de copii

O altă activitate pe care o puteți face împreună cu copilul sau copiii este să mergeți la teatru și să vă bucurați de spectacolele realizate pentru micuți. Majoritatea sunt create în jurul poveștilor deja existente, iar piesele de teatru pentru copii pot fi vizionate alături de părinți și bunici și îi pot deconecta din peisajul de zi cu zi. 

Mai mult decât atât, micuțul poate descoperi emoțiile și vibrațiile unei lumi cu adevărat fascinante și chiar dezvolta o pasiune pentru teatru.

Așadar, aceste 5 recomandări de activități pentru copii pot fi puse pe listă atunci când vrei să ieși din cotidian și să încerci și alte lucruri de făcut în familie.  Important este să îi povestești micuțului tău ce puteți realiza împreună și să îl poți pregăti din punct de vedere mental pentru lucrurile frumoase ce urmează.

Sursă foto:Pexels.com

Cele mai citite articole