Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hidroizolatia este o metoda care se bazeaza pe aplicarea unui element impermeabil pentru ca lichidele si umiditatea sa nu patrunda in interiorul locului in care este aplicata, in cazul casei este un punct foarte important sa fie pastrate interioarele uscate si tot ceea ce poate contine interiorul acesteia, si nu numai pentru interioare, dar impermeabilizarea este benefica chiar si pentru structura cladirii in sine.

Hidroizolatia ar trebui sa se faca si in functie de comportamentul climatic al regiunii in care se afla cladirea. Potrivit expertilor, primavara si vara sunt ideale pentru a face acest lucru, in special in sezoanele de caldura mai mare, cum ar fi vara, deoarece temperaturile ridicate vor ajuta la o mai buna uscare si absorbtie a impermeabilizarii pe suprafete.

Exista unele variante de hidroizolatie si acestea difera in functie de locul in care vor fi utilizate, cele mai comune si comerciale sunt cele care sunt alcatuite din straturi diferite, unde aplicarea se face prin pensulare. In plus, exista diferite hidroizolatii, cum ar fi cele care sunt realizate dintr-un material impermeabil care este plasat intre diverse straturi ale constructiei, si dincolo de aceasta se pot gasi solutii de impermeabilizare din materiale de etansare comune.

Toata lumea la momentul construirii unei case, pune intrebari despre cate tipuri de hidroizolatie pot gasi pe piata actuala si care dintre ele se pot potrivi cel mai bine proiectului. 

Cele mai frecvente tipuri de materiale din sistemul de hidroizolatie in industria constructiilor sunt:

Hidroizolatie din ciment

Hidroizolatia  din ciment este adesea folosita in zonele umede interioare ca toaletele. Cel mai adesea tip de impermeabilizare a cimentului este semi-flexibil, unele chiar de tip rigid. Este bine sa fie utilizat, deoarece toaletele interne nu sunt expuse la lumina soarelui de la vreme, astfel incat sa nu treaca prin procesul de contractie si expansiune continua. O astfel de hidroizolatie se aplica mai greu, dar este si foarte durabila.

Impermeabilizare cu membrana lichida

Membrana lichida este un strat subtire care consta de obicei dintr-un strat de grund si doua straturi  superioare. Este mai flexibil decat tipurile de impermeabilizare din ciment. Proprietatile de alungire ale acoperirii pot ajunge pana la 280%. Este foarte important sa se tina cont de faptul ca impermeabilizarea trebuie sa fie facuta de la bun inceput pentru a se obtine cele mai bune solutii, dar daca este vorba despre o cladire deja construita, toate metodele vor functiona daca sunt aplicate corect.

Impermeabilizare cu membrana solida

Membranele solide se pot folosi oriunde, inclusiv la hidroizolatii terase pentru ca va acoperi terasa in totalitate. Pentru aplicarea unor astfel de membrane este important ca de la inceput sa se ia in calcul faptul ca sunt si alte operatiuni de facut inainte, cum ar fi repararea suprafetei daca este necesar si finisarea corecta a acesteia.

Fara o hidroizolatie efectuata corect, cladirile care sunt impermeabilizate nu vor fi protejate corect si este posibil ca in timp sa inceapa sa se infiltreze apa in interiorul lor. Acesta este motivul pentru care se recomanda aplicarea hidroizolatiei de catre specialisti.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!