Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fiecare dintre noi avem un anotimp preferat, iar pentru cei mici vara pare să fie mereu câștigătoare. Și nici nu este greu de înțeles de ce: școlile și grădinițele se închid, soarele este mai prietenos, ziua este mai lungă și astfel se creează mai mult timp pentru distracție și joacă. 

Cu toate acestea, copiii au nevoie de o serie de activități pentru a-și ocupa armonios timpul și pentru a limita cât mai mult orele petrecute în fața ecranelor.

Descoperiți natura

 1. Mergeți să observați păsările – Copiii sunt fascinați de păsări, așadar o metodă bună de a afla cât mai multe despre ele este să organizați o zi în care să mergeți să observați cât mai multe specii, ce fel de comportament au și ce fac în majoritatea timpului. Veți avea nevoie de binoclu, un determinator de păsări și multă curiozitate. Realizați fotografii și țineți o evidență clară a celor constatate pe „teren”. 
 2. Creați o grădină – Fie că aveți suficient loc în curte, fie că stați la bloc, încercați să cultivați pe parcursul verii o grădină. Dacă spațiul este restrâns, atunci cea mai bună variantă este să vă folosiți de borcane și ghivece în care să plantați ierburi proaspete și pe care să le păstrați pe balcon sau pe pervazul ferestrei.
 3. Faceți un hrănitor pentru păsări – Este o activitate care-i va pasiona pe cei mici. Vor învăța atât cum să construiască, dar vor afla și despre ce înseamnă grija pentru viețuitoarele din jurul lor.
 4. Descoperiți copacii și mușchii – Luați biciclete Mountain Bike, o carte despre copaci, câteva gustări și plecați în pădure să învățați despre copaci. Veți îmbina două activități nemaipomenite pentru dezvoltarea corectă a celor mici: mersul pe bicicletă, care înseamnă sănătate fizică și psihică, și educația despre mediul înconjurător, lucru care îi va captiva pe copii.

Cele mai citite articole

Nu vă speriați de zilele ploioase

 1. Construiți o fortăreață sau un cort – Indiferent care dintre cele două variante o veți alege, îți garantăm că vă veți distra maximum.
 2. Lego – Ce spuneți dacă ați lua toate piesele de Lego și ați construi un oraș imens? Faceți o activitate pentru întreaga familie.
 3. Picnic în sufragerie – Chiar dacă plouă afară, asta nu înseamnă că nu puteți organiza un picnic în casă. Gătiți alături de cei mici și apoi degustați preparatele în zona special amenajată. De asemenea, puteți discuta cu copiii despre realizarea unor meniuri inedite, inspirate din alte bucătării internaționale.
 4. Plănuiți o seară karaoke – Dacă ai un PlayStation atunci îți va fi foarte ușor să organizezi totul, iar dacă nu deții un astfel de echipament, pe Youtube vei găsi foarte multe negative care să te ajute în realizarea planului tău. Distracția va fi la cote maxime.

Deveniți artiști 

 1. Strângeți pietre și pictați-le împreună – Spune-le celor mici să colecționeze pietre, urmând ca ele să devină adevărate obiecte de artă. După ce aveți un număr impresionant de roci, în diferite forme și dimensiuni, începeți să le pictați. Le puteți pune în curte sau, dacă stați la bloc, cumpărați niște vaze de sticlă și puneți-le înăuntru. Vor arăta minunat și vor da o pată de culoare casei.
 2. Creați un tablou cu mâinile voastre – Și când spunem cu „mâinile voastre” nu o spunem la figurat. Cumpărați acuarele pentru pictat cu degetele, un canvas și începeți proiectul. Fiecare membru al familiei își va întinde vopsea pe toată suprafața mâinii și apoi va pune amprenta pe pânză. Folosiți multe culori și repetați mișcarea.
 3. Organizați o sesiune foto – Planificați diferite ținute și alegeți locul unde vreți să faceți fotografiile. Fie că veți crea un decor acasă, fie că veți merge în diferite zone ale orașului, va fi o activitate intensă pentru cei mici.
 4. Înregistrați o melodie – Este imposibil să aveți acasă fie o muzicuță, fie o chitară sau niște tobe. Dacă totuși nu aveți, creați propriile instrumente și înregistrați o melodie. Desigur, puteți opta pentru un videoclip pentru care să creați un scurt scenariu, poate și un dans sincron.

Pe lângă aceste activități, nu uitați să acordați timpul necesar temelor pentru școală, să citiți și să faceți cât mai multe plimbări în aer liber. 

Sursă foto: Shutterstock

Cele mai citite articole