Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 motive pentru care trebuie să îți construiești o fântână și cum poți face asta

Dacă locuiești în mediul rural și ești racordat la rețeaua publică de apă potabilă, însă îți dorești o variantă de rezervă, construirea unei fântâni este soluția ideală pentru tine. Mai jos, vei găsi o listă cu 5 motive pentru care următoarea ta investiție pentru viitorul familiei tale să fie construirea unei fântâni.

Iată cele 5 motive pentru care construirea unei fântâni este benefică pentru viitorul tău!

1.      Apă potabilă

În condițiile schimbărilor climatice prin care planeta noastră trece în ultimii ani, apa potabilă începe să aibă un preț din ce în ce mai ridicat. Izvoarele sunt concesionate de către firmele de îmbuteliere a apei, iar apa de uz casnic de cele mai multe ori nu are aceeași calitate precum cea îmbuteliată. Prin construirea unei fântâni, vei avea parte mereu de apă potabilă și, astfel, vei economisi sume considerabile pentru această necesitate.

2.      Propria sursă de apă

Să ai acces la propria ta sursă de apă, gratuită, este un beneficiu pe care trebuie să îl iei în considerare și de care ai nevoie. Înainte de a lua decizia de a construi o fântână, este necesar să apelezi la ajutorul unei firme specializate, care să identifice în curtea ta locul prin care trece pânza freatică, calitatea apei și să-ți facă o ofertă pentru construirea fântânii.

3.      Motive economice

Cele mai citite articole

Apa, fie potabilă sau pentru uz casnic, începe să aibă un preț din ce în ce mai ridicat, deoarece este o resursă limitată. Mai puțin de 1% din apa de pe glob reprezintă apă potabilă. Având o fântână în curte, vei plăti mai puțin pentru această resursă, care chiar dacă reprezintă o investiție inițială destul de ridicată, este benefică pentru tine și viitorul familiei tale.

4.      Sănătatea ta și a familiei tale

Apa din rețeaua publică poate avea uneori o calitate îndoielnică din cauza substanțelor folosite pentru curățarea ei de către impurități. Având o fântână, un hidrofor și o pompă submersibilă de apă curată de pe atomico.ro, vei avea propria ta sursă de apă potabilă, curată și filtrată chiar de tine. Nu uita că sănătatea ta și a familiei tale trebuie să fie pe primul loc, iar cum apa reprezintă elementul de bază al vieții pe pământ, construirea propriei fântâni va acoperi această nevoie.

5.      O investiție sigură și de durată

Fântâna este cea mai sigură și de durată investiție pe care o poți face pentru gospodăria ta. O sursă de apă potabilă la discreție pe o perioadă nedeterminată este lucrul de care casa ta are nevoie. Într-un viitor în care apa va un preț și mai ridicat, te vei simți printre cei privilegiați deoarece ai luat o decizie corectă atunci când trebuia.

Construirea unei fântâni îți va aduce doar beneficii, este indicat ca adâncimea acesteia să fie cat mai mare pentru a putea pătrunde în pânza freatică și pentru a avea mereu apă, indiferent dacă este secetă sau nu. Este important să și stochezi apa într-un bazin pentru a putea acoperi eventualele lipsuri din perioada verii și pentru ca gospodăria ta să aibă mereu parte de apă potabilă.

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole