Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Serviciile unui notar public pot fi de mare ajutor in foarte multe situatii. Acesta cunoaste legile si poate conferi legalitate unor documente sau poate oferi consultanta, fiind echidistant si impartial. 

Daca unele documente se pot incheia intre parti printr-o semnatura privata, in cazul altor documente, de obicei cu o importanta mai mare, se impune ca acestea sa fie legalizate in cadrul unui cabinet notarial. Notarul va verifica corectitudinea si legalitatea documentelor respective inainte de a le semna si stampila. 

De exemplu, la un cabinet de notariat in Sector 1, cele mai des intalnite motive pentru care oamenii apeleaza la serviciile oferite sunt urmatoarele: 

Cumpararea sau vanzarea unui imobil 

Schimbarea proprietarului unui imobil presupune incheierea unui act de vanzare-cumparare intre partile implicate, care ar trebui sa fie incheiat in cadrul unui cabinet notarial pentru a avea legalitate si a fi recunoscut de toate autoritatile. 

Fiind un proces complex, care presupune foarte multe acte si documente redactate si prezentate atat de vanzator, cat si de cumparator, mai ales daca trazactia se inchei prin intermediul unui credit ipotecar, notarul poate fi de ajutor si in cazul in care se intampina dificultati cu acestea. 

Medierea unui conflict 

De asemenea, o alta situatie in care oamenii mai pot apela la serviciile unui notar este pentru ca profesionistul sa medieze o situatie conflictuala, pentru a nu ajunge in instanta. 

Succesiune

In cazul unui deces in familie, pentru a se putea mosteni bunurile pe care decedatul le detinea, este necesar ca familia sa deschida formalitatile pentru succesiune, prin intermediul notarului fiind cea mai rapida si putin costisitoare modalitate de a intra in posesia mostenirii. In schimb, daca mostenitorii nu se inteleg, acestia pot ajunge in instanta pentru a rezolva aceasta situatie. 

Divortul 

Cand partenerii de viata nu se mai inteleg ca si cuplu si decid sa mearga pe cai separate, de comun acord, pot incheia divortul printr-un act notarial, chiar daca acestia au si copii. 

In concluzie, notarul poate fi util in foarte multe situatii din viata, fericite sau mai putin fericite.   

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!