Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Se stie ca un somn prost iti poate strica ziua. Doua sau trei nopti in care nu te odihnesti cum trebuie, o saptamana intreaga. Daca acest lucru devine o rutina, poti dezvolta multe probleme de sanatate, precum migrenele, schimbarile de dispozitie, pe langa favorizarea unor boli extrem de grave, precum diabetul si hipertensiunea arteriala. 

Din fericire, daca deja constientizezi faptul ca salteaua ta este responsabila pentru noaptea ta nedorita, atunci esti deja la jumatatea drumului catre rezolvarea problemei: trebuie doar ca sa alegi salteaua potrivita pentru a te bucura de un somn de calitate.

1. Atentie la spatiul necesar instalarii saltelei

Pentru ca este patul este o piesa de mobilier care ocupa mult loc in dormitor, este important sa alegi o saltea care sa raspunda nevoilor tale. Sub acest aspect, si spre deosebire de alte modele, patul tip cutie este cel care optimizeaza cel mai bine spatiul de pozitionare a saltelei, pentru ca este restrans la dimensiunea saltelei in sine.

Exista paturi gen cutie suport de diferite dimensiuni, de o persoana sau duble, iar alegerea acestuia si implicit a saltelei va depinde de obiectivul tau. De asemenea, este de retinut faptul ca unele modele de pat au la baza si un spatiu de depozitare, care devine un plus de atractie pentru dormitoarele cu spatiu redus care au nevoie de un compartiment suplimentar pentru lenjerie.

Este esential sa cunosti capacitatea de sustinere a saltelei, care poate varia in functie de materialul cu care este produsa. Aceste informatii trebuie sa fie disponibile in specificatiile tehnice ale modelului de saltea respectiv.

Este important sa cumperi o saltea care sa ofere suficient suport pentru cine o va folosi. De aceea, in cazul achizitionarii unui model dublu, conteaza greutatea celor doua persoane care vor dormi pe saltea.

2. Densitatea ideala a saltelei trebuie aleasa in functie de tipul tau de corp

Densitatea saltelei este dat de raportul dintre cantitatea de spuma utilizata pe metru cub. Un factor important si decisiv in alegerea unei saltele este acela de a cunoaste cat de mult se va deforma salteaua sub greutatea corpului tau. Cu cat o persoana este mai grea, cu atat este mai mare trebuie sa fie densitatea saltelei.

Cele mai citite articole

Calculele de densitate se fac folosind inaltimea si greutatea persoanei care va folosi salteaua. Pentru o mai buna intelegere, exista online tabele cu biotipuri, calcule exacte ce pot indica care saltea din spuma este potrivita pentru fiecare individ.

Salteaua din spuma are o izolare termica buna, care este buna iarna sau in orasele cu temperaturi mai reci. Totusi, vara sau in locuri calduroase, materialul poate ridica temperatura saltelei si poate provoca disconfort in timpul somnului.

Este important sa folosesti o husa de protectie, care poate fi oferita de producatorii de saltele sau achizitionata separat, deoarece aceasta stabilizeaza temperatura corpului si ajuta la cresterea durabilitatii produsului.

3. Materialul din care este confectionata salteaua

Apropo de material, pe piata exista diferite tipuri de saltele, fiecare cu caracteristici proprii. Cele mai frecvente sunt :

  • saltelele din spuma;
  • saltelele cu arcuri;
  • saltelele din latex;
  • saltelele ortopedice;
  • saltelele cu apa.

Tipul de material influenteaza densitatea, fermitatea si capacitatea saltelei de a se adapta la coloana vertebrala a persoanei ce va dormi pe ea. Modelele mai rigide au mai putina flexibilitate in a se adapta la corpul acesteia.

4. Marimea saltelei

Dimensiunea saltelei este un alt aspect esential de luat in calcul inainte de achizitionarea produsului. Evalueaza spatiul in care se va afla patul si, de asemenea, inaltimea acestuia. 

Dintre dimensiuni, cele principale in materie de saltele sunt cele single, duble, queen si king size. Merita sa stii ca modelele mai mari sunt de obicei mai scumpe, spre deosebire de popularele saltele 180×200, ca sa nu mai vorbim ca si materialul saltelei influenteaza pretul de achizitie al acestor produse.

Intra in magazinul prestigehome.ro si alege de acolo cea mai buna saltea pentru tine!

Cele mai citite articole