216Vizualizari 0Comentarii
Fructele exotice au atras întotdeauna atenția pe tarabe și în magazine prin coloritul lor special. Oamenii le consumă pentru gustul deosebit, dar au descoperit în timp și alte proprietăți care le-au făcut un adevărat ajutor în diverse afecțiuni: diabet, boli de inima, de rinichi, de ochi, boli neurologice. Consumul fructelor proaspete este indicat în primul rând că prevenție, dar în multe cazuri funcționează și că tratament cu rezultate uimitoare și fără efecte adverse, cum se întâmplă în cazul medicamentelor clasice. Aronia, spre exemplu, este un excelent ajutor în răceli, datorită conținutului ridicat de antioxidanți, vitamine și minerale.
Aronia și beneficiile sale
Și pentru că una dintre cele mai întâlnite probleme de sănătate este răceală (ce poate apărea în special în sezoanele reci, dar nu numai), leacurile din plante sunt o alegere foarte bună în tratamentul ei, atât pentru copii, cât și pentru adulți.
Aronia, un arbust care este înrudit cu mărul, este cunoscută în lume pentru proprietățile sale vindecătoare. Fructele ei sunt roșii, negre sau violet, iar gustul variază în funcție de culoare.
Ea provine din America de Nord, dar poate fi întâlnită și în Europa sau în alte părți ale lumii Americanii o folosesc cu succes în timpul răcelilor, pentru că abundă în vitamine, minerale și antioxidanți benefici.
Cele mai citite articole
Dar nu numai în răceli și în întărirea sistemului imunitar este aronia un fruct minune, ci și în protecția împotriva cancerului, a bolilor de inima, a bolii Parkinson sau a astmului. Pe lângă vitaminele C, E , K și A, minerale că magneziu, mangan, fier, calciu și zinc, aronia mai conține și foarte multe fibre, dar și antocianine, care au rol în controlul zahărului din sânge, fiind, deci, un antidiabetic.
Guava are proprietăți minunate!
Guava este un fruct delicios cu o coajă verde-gălbuie și cu miez roz. Și ea intră în categoria de fructe exotice de mare ajutor în sănătatea oamenilor. Este bogată în vitaminele A, B2, B3 și C, dar și în minerale precum fier, calciu sau potasiu, ceea ce o recomandă în bolile de inima, rinichi și în reglarea tranzitului intestinal. Și pentru piele face minuni guava, ferind-o de îmbătrânirea prematură și întârziind apariția ridurilor.
Rodia, cunoscută în vechime că Rodul Paradisului
Rodia are și ea beneficii nenumărate: scade tensiunea arterială, îmbunătățește imunitatea, previne apariția cancerului și a bolii Alzheimer. Rodia mai poate fi de mare ajutor și în combaterea stresului. Un pahar de suc proaspăt aduce calmul și redă starea de bine după care tânjește fiecare om. Rodia mai este considerată și fructul femeilor, deoarece conține acid folic, atât de util lor pentru energie și fertilitate. Conținutul ridicat de potasiu și de antioxidanți le fac în același timp fructele tinereții fără bătrânețe. Pentru vigoare și prospețime, consumul acestui fruct exotic este de asemenea absolut necesar.
Proprietățile vindecătoare ale fructelor exotice sunt de necontestat peste tot în lume. Consumul regulat ridică tonusul, oferă energia cea absolut necesară în fiecare zi și întrețin sănătatea.